USA:s landslag matchar i Ystad

handboll Ystadsonen Robert Hedin är numera tränare för USA:s landslag och just nu befinner sig laget i Ystad där det väntar träningsmatcher mot både YIF och IFK.

YIF-tränaren Jerry Hallbäck är inte riktigt säker på vad han har att vänta när hans lag ska möta USA:s landslag torsdag eftermiddag.
Matchen spelas i Ystad Arena kl 16.15.
– Jag har ingen som helst aning om vad vi ska möta. De har spelare som kommer från flera olika håll och samlas här och vad det är för kvalitet på dem har jag ingen koll på. Vi får se helt enkelt, konstaterar Jerry Hallbäck.

Han har inte hunnit se någon av USA:s träningar och bara som hastigast hunnit byta några ord med Robert Hedin som är tränare för USA sedan ett drygt år. (I det amerikanska förbundet är dessutom en viss Staffan Olsson sportchef).
– Jag pratade faktiskt med honom fem minuter före dagens träning, men han berättade inte så mtycket om laget mer än att det är spelare som strålat samman från olika håll och kanter. Och så undrade han hur vi tänkte ställa upp.

Så hur tänker ni ställa upp?
– Jag sa till Robert Hedin att eftersom det är så pass nära återstarten av ligan så ser vi det som en helt vanlig träningsmatch och ställer upp så att vi kan förbereda oss på bästa sätt.

Jerry Hallbäck påpekar dock att matchbilden får utvisa hur han ska matcha sin trupp.
– Vi får ju se var matchen tar vägen. Vi har ju match på lördag också, mot norska Kolstad, så det är möjligt att jag matchar så att vissa får mer speltid mot USA och andra mot Kolstad. Det återstår att se hur det blir, beroende på vilken kvalitet USA:s lag håller.
– Sist jag hade någon koll på amerikansk handboll var när jag var med och spelade mot USA i VM 1993. Det var ett tag sedan.
När det gäller egna laget meddelar Hallbäck att alla är friska och i god form efter några veckors kvalitativ träning under EM-uppehållet.
Fredag kväll är det IFK Ystads tur att känna på USA:s landslag i Ystad arena.

Sportresultat

Sport i dag