BILDEN FÅR ENDAST PUBLICERAS TILLSAMMANS MED TT:S URSPRUNGLIGA TEXT OCH FÅR INTE ÅTERANVÄNDAS I ANDRA SAMMANHANG Den här pigga morotssoppan lyser upp i vintermörkret.**BILDEN FÅR ENDAST PUBLICERAS TILLSAMMANS MED TT:S URSPRUNGLIGA TEXT OCH FÅR INTE ÅTERANVÄNDAS I ANDRA SAMMANHANG**

Morotssoppa med citronkräm

En väldigt bra vintersoppa – som att äta solsken med sked.

Till 4 portioner, 30 minuter

Du behöver:
1 kg morötter
1–2 msk smör
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
5 cm färsk ingefära, finhackad
1 1/2 tsk spiskummin
1 1/2 tsk curry
1 tsk rökt paprikapulver
1 l höns- eller kycklingbuljong
1 1/2 dl vitt vin
1 citron
1 dl crème fraiche
salt
nymalen svartpeppar
dill
Gör så här:
1. Skala och skiva morötterna. Smält smör i en kastrull. Mjukstek lök, vitlök och ingefära. Tillsätt spiskummin, curry och paprika och fräs lite till.
2. Häll i morötterna, rör runt och låt fräsa 5 minuter. Slå på buljong och vin. Koka tills morötterna mjuknat, cirka 10–20 minuter.
3. Blanda under tiden rivet citronskal, 2 tsk citronsaft och crème fraiche.
4. Mixa soppan med mixerstav. Späd med lite vatten om den blir för tjock.
5. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
6. Fördela soppan i skålar, lägg en klick citronkräm i varje och garnera med färsk dill.

Dagens fråga

Är det rätt att företag i välfärdssektorn tar ut vinst?

Loading ... Loading ...