Marc Elias håller i V86-nyckeln på Jägersro. Foto: Mikael Rosenquist/Miro Media

Marc Elias har ett vasst spikförslag

TRAV På onsdagskvällen kan en ensam vinnare plocka hem 16 miljoner på V86. Stekhete Marc Elias kör en tänkbar spik hemma på Jägersro.

Så sent som i lördags slog Marc Elias till med en snygg dubbelseger på V75 i Kalmar och borgade på så sätt för en miljonutdelning.
”Det går bra nu”, som Magnus Uggla träffande sjunger i sin radiohit.
Marc Elias fyllde 26 bast i torsdags, men trots sin ungdom är Blentarpsynglingen redan en rutinerad kusk. Förra året vann han 50 av de 311 lopp som han körde.

Han har tidigt fått många chanser som kusk och raskt visat framfötterna. När pappa Conrad Lugauer är satt ur spel i ett par månader för en nyopererad arm, så har sonen fått stort förtroende.
På onsdagen kan Marc Elias inleda en lågklassig V86-omgång, som mycket väl kan bjuda på miljonutdelning till den som lyckas med bedriften att hitta alla åtta vinnarna.
Han kör formstarka Virgin Maiden (V86-1), som kan leda från start till mål. Hästen kommer från en seger där hon travade utvändigt om ledaren.
– Hon är den bästa chansen på hela kvällen för oss. Vi var nöjda med henne senast och hon har tränat på bra. Hon är jättekvick ut och tar förmodligen ledningen. Därifrån tror jag att de får svårt att slå henne, säger Marc Elias.

Ett spikförslag låter det som. Och stall Lugauer kan även ta hem ungdomsloppet för kuskar som är under 35 år. Bernts Ulrika (V76-5) möter ett passande gäng.
Hon har visserligen inte startat sedan maj, men känns segeraktuell direkt.
– Det här loppet passar perfekt. Visserligen är hon lite svår i voltstart men Hanna (Lähdekorpi) som kör är duktig och har fixat det galant med andra hästar hon kört åt oss. Vi får se var hästen står nu när det blir tävling men formen känns på gång och amatörloppen är ofta lättare, vi tror i alla fall att hon kan vara med bland de tre främsta, säger Elias.

På Dagens Dubbel kan Elias dyka upp på målfotot med Gambit Brodde (V86-7). Hästen har visserligen bakspår, men det kan bli full körning framme i täten.
– Han gör bra prestationer men vi tror att vi har kört lite fel med honom och att han helst ska gå i ryggar, och det ska jag förhoppningsvis kunna göra nu.
Stallets fjärde häst i omgången, Super Steve (V86-3) har fått ett tråkigt tolftspår och är bara en fidus.
Samtidigt är det svårt att räkna bort Marc Elias i nuvarande kuskform.
Förutom V75-dubbeln så vann han ytterligare ett lopp i lördags i Kalmar.

Sportresultat

Sport i dag