Lutfi Kolgjini visade var skåpet ska stå med sin dubbelseger på Jägersro. Foto: Mikael Rosenquist/Miro Media

”Ludde” visade att takterna sitter i

TRAV Nestorn Lutfi Kolgjini visade att gammal är äldst. Två segrar och en andraplats blev hans starka facit under Jägersros V86-kväll.

Egentligen skulle veteranen helt lägga av med att köra travlopp det här året. Men när han tillfälligt svingade upp sig i sulkyn igen, så blev det succé.
– Det är kul när hästarna går så här bra, sa ”Ludde” efter att ha vunnit på V86 med Tengil Face.
Han hade inte kört något travlopp sedan den elfte december förra året, men de gamla takterna sitter fortfarande i.
Lutfi Kolgjini, som fyllde 60 år förra månaden, vann även med Borin T.N. utanför V86-ramen och var dessutom tvåa med Umami Face.
– Jag hittade inte min tävlingshjälm där hemma, vete katten var jag har lagt den, säger Kolgjini, som i stället fick låna en hjälm till tävlingarna.

Men någon comeback i större omfattning som kusk blir det inte framöver. Även om många travintresserade säkert saknar friskusen ”Ludde” på travbanan.
– Det blir lite mer action när jag är med, jag litar helt på att hästarnas styrka ska fälla avgörandet, säger Jägersros mångårige champion om sin tuffa körstil.
– Numera gillar jag mer att hjälpa till med körningen av hästarna hemma på gården. Vi har haft tre regniga månader, när vi har förberett hästarna inför den här säsongen. Jag hoppas att vi får betalt senare i år, säger Kolgjini.
Hans söner, Adrian och Dante, sköter numera ruljangsen ute på Vombs Nygård. Som vanligt tar man sikte på de stora prispengarna i årgångsloppen med stallets tre- och fyraåringar.

Onsdagens gladaste vinnare på Jägersro var utan tvekan amatören Ulf Bergström. Hans trotjänare Champion Melon slog till och vann till nästan 48 gånger insatsen med Thomas Uhrberg som skrällkusk. Det var andra V86-segern för hästen.
Uhrberg agerade också skrällkusk så sent som i lördags på V75 i Kalmar.
De som hittade den rätta V86-raden, 7–2–3–5–10–1–10–12, belönades med 107 837 kronor.

Sportresultat

Sport i dag