Domare hotades av arg mamma

LUND I samband med en pojklagsmatch i Arenan i Lund hotade en mamma två domare för att hon tyckte att hennes son hade blivit orättvist bedömd.
Nu har Skånes handbollsförbund agerat i samspel med den aktuella klubben.

– Vi är vana vid att det skriks från läktaren från föräldrar men det har aldrig hänt enligt mina erfarenheter att en förälder har hotat domarna inom handbollssporten, säger Patrik Bengtsson, klubbchef i Lugi handboll, som arrangerade matcherna i helgen.
Det var i samband med ungdoms-SM för pojkar mellan 15 och 16 år som det olaga hotet ska ha skett.

– Det var efter en av matcherna som den föräldern klev fram till de två domarna och hotade dem. Vad som sas är ännu inte klarlagt, berättar Cecilia Kjaersgaard på polisen i Lund.
Enligt uppgift ska det dock ha handlat om att kvinnan tyckte att hennes son hade blivit orättvist dömd. Därför konfronterade hon de två domarna, som båda är i 20-årsåldern.
– När mamman skrek åt de två domarna backade de och låste in sig i domarrummet, säger Cecilia Kjaersgaard.
Matchvärdar, domarvärdar och ledare på plats tog också hand om de hotade domarna.

En polispatrull tillkallades men ingen greps. Mamman är dock misstänkt för olaga hot. Hon portades från att komma till Arenan dagen efter. Enligt polisen kommer förhör att hållas med de två domarna och eventuella vittnen.
I samspel mellan Skånes handbollsförbund och klubben som sonen spelar i har i samspråk också aktualiserat värdegrundsarbetet som riktar sig både till spelare, ledare och föräldrar.
– Vi har onlinekurser i ”Grönt kort” som handlar om vilken värdegrund man har kring ungdomar och idrott, berättar Patrik Bengtsson.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Är det rätt att företag i välfärdssektorn tar ut vinst?

Loading ... Loading ...