Motigt för Eos i Basketligan

BASKET IK Eos har det fortsatt tungt i Basketligan. På tisdagskvällen blev det bortaförlust med 68–74 mot Wetterbygden Sparks.

Förlusten var den tionde för säsongen, men lundatjejerna har fortfarande chansen att ta sig till SM-slutspelet senare i vår. En nyckelmatch för att ta sig dit väntar hemma i Eoshallen fredagen den 31 januari mot Mark Basket, ett lag som det gäller att fortsatt ha bakom sig i tabellen.
Eos stora nyckelspelare, nya zeeländskan Mary Goulding, saknas i laget. Hon går skadad just nu och är tillbaka tidigast om sex veckor.
Framförallt kommer Eosdamerna till korta i returtagningen. I lördagens bortaförlust mot Uppsala (68–74) förlorade man returerna mot 29–50, och lika illa var det i matchen mot Wetterbygden. Hemma-tjejerna knep 55 returer, medan Eos bara tog 30.
Poängbäst i Eos lyckades den här gången trion Dubravka Dacic (15 poäng), Dayshalee Salaman (14) och Sofie Ljungcrantz (13).

Sportresultat

Sport i dag