Polise på plats och undersöker skadorna på en dörr och en moped på Vitemöllegatan i Malmö efter någon form av detonation. Vid midnatt meddelade polisen att händelsen rubriceras som skadegörelse och att nationell bombskyddet återkallats. Foto: Johan Nilsson / TT
Polisen undersöker skadorna på en dörr och en moped på Vitemöllegatan i Malmö efter någon form av detonation. Vid midnatt meddelade polisen att händelsen rubriceras som skadegörelse och att nationell bombskyddet återkallats. Foto: Johan Nilsson / TT
En polis vid avspärrningen på Vitemöllegatan där en moped har sprängts intill en fastighet. Ingen människa ska ha skadats vid explosionen. Foto: Johan Nilsson / TT

Explosion vid flerfamiljshus

Malmö En detonation inträffade sent på tisdagskvällen i anslutning till en byggnad på Vitemöllegatan i Annelund.

Larmet om en explosion kom klockan 22.37.  Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård skickades till platsen och konstaterade att fasaden hade skador, bland annat krossade fönster, och ett större område spärrades av eftersom man inte kunde utesluta att det fanns ytterligare föremål som kunde detonera. Även en moped ska ha blivit skadad.

– Det nationella bombskyddet (NSB) är begärt till platsen och innan det gör vi i princip ingenting, då det måste säkerställas så inget mer kan detonera, sa Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral på tisdagskvällen.

Vid midnatt kunde man dock genom bilder, omständigheter och orsakade skador göra bedömningen att det inte fanns något farligt föremål kvar på platsen och det nationella bombskyddet återkallades samtidigt som avspärrningarna hävdes.

Ingen person ska ha kommit till någon fysisk skada. Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse.
– Allting tyder på att det handlar om en fyrverkeripjäs som någon avfyrat utanför byggnaden. Vi ser inget motiv i nuläget, säger Patric Fors, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

 

 

 

Dagens fråga

Är du rädd för att åka utomlands på grund av Coronaviruset?

Loading ... Loading ...