Hässleholm

Operation Rimfrost med tillslag i Tyringe

Polisens tekniker kommer under eftermiddagen ut ur fastigheten med papperspåsar innehållande det man valt att ta med sig. Foto: Helén Fingalsson
Hässleholm
Hässleholm Tyringe På måndagsmorgonen slog polisen till mot en större industrifastighet i Tyringe. – Det har gjorts husrannsakningar i dag i ett ärende och det har bland annat bäring på Tyringe, säger åklagaren Ulla Karlbrink, som är förundersökningsledare.

Tidigt på måndagsmorgonen slog poliser från Operation Rimfrost till mot en industribyggnad i Tyringe.

Vad man var ute efter, eller vad man fann, vill Ulla Karlbrink, åklagare vid riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, inte gå in på.

Hon kan dock bekräfta att det gjordes mer än en husrannsakan under måndagen i ett ärende hon har, där den ena var i Tyringe, och att två personer anhölls under måndagen.

– De är misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, men jag uttalar mig inte om gripandetid eller var de greps, säger Ulla Karlbrink.

De som jobbar i industrifastigheten visste under måndagen inte varför polisen slagit till, eller varför deras arbetsplats var avspärrad av polisen.

– I morse fick jag ett sms från förmannen, som sade att det var inget jobb idag. När jag frågade varför fick jag reda på att det varit en razzia, säger en medarbetare.

– Ingen av oss har fått komma in i byggnaden. Jag var bara där och lämnade över mina nycklar till polisen, så att de kunde genomsöka hela alltet utan att behöva bryta upp några dörrar, fortsätter han.

Samma sms, om att jobbet var inställt på måndagen, ska ha gått ut till samtliga anställda.

När de kan återgå till sina jobb var på måndagseftermiddagen ännu oklart.

Operation Rimfrost är en pågående polisinsats som sedan i november förra året arbetar utifrån fyra mål: att minska skjutningar och sprängningar i kriminella miljöer, att reducera antalet personer i kriminella nätverk, att öka beslagen av vapen och sprängämnen och att öka tryggheten hos allmänheten.

FAKTA

Fakta:

Operation Rimfrost

Klassificeras som en särskild händelse och löper tillsvidare. Målet för operationen är att:

• Minska skjutningar och sprängningar i kriminella miljöer.

• Reducera antalet personer i kriminella nätverk genom lagföring och avhopparverksamhet.

• Öka beslagen av vapen och sprängämnen.

• Öka tryggheten hos allmänheten.

Källa: Polisen

Coronaviruset

Kalvinknatet skjuts upp – nya datum klara

Barn och vuxna som springer.
Bilden är från förra årets lopp i Hässleholm.
Fotograf: Carl-Johan Bauler
Skåne
Malmö
Hässleholm
Vellinge
Sjöbo
Lund
Staffanstorp
Eslöv
Höör
Skåne Kalvinknatet, loppet som i år vänder sig till barn födda mellan 2009 och 2017, har skjutits upp med anledning av coronavirusets framfart. Nya givet är augusti och september.

Mikael Gamm

Kalvinknatet arrangeras av MAI och Skånemejerier tillsammans med lokala idrottsklubbar i Skåne, Blekinge, Småland och Halland.

Sträckan varierar från 300 till 1500 meter beroende på åldersgrupp.

Syftet med loppet är att få barn och unga att röra på sig och må bra.

Nya datum satta

Först ut i Skåne är Malmö/Bulltofta på det nya datumet 15 augusti. 19 augusti är dagen som gäller för Staffanstorp, och dagen därpå fylls Lund av motionerande barn.

23 augusti går loppet av stapeln i Trelleborg, och tre dagar senare är skådeplatsen Eslöv. 27 augusti är datumet som gäller för Hässleholm och tre dagar senare står Höllviken på programmet.

Första dagen i september, tillika dagen då portarna slås upp på Hogwarts i Harry Potter-böckerna, är det Lommas tur. 3 september är det dags för Höör och 8 september är dagen som gäller för Landskrona.

Det nya datumet som gäller för Sjöbo är 15 september, och loppet går i mål den 20 september när Malmö/Tallriken är den geografiska placeringen.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

spelaspel.se

Kommer Trump stanna i vita huset efter nästa presidentval?

Spelaspel.se Den 3 november 2020 avgörs det amerikanska presidentvalet och många undrar om Donald Trump kommer att få sitta kvar i Vita huset. Sett till att hans stående förmåga att vara immun mot diverse kontroverser har många länge sett hans andra mandatperiod som säkrad, men nu tycks coronaviruset kunna bli hans fall. I denna artikeln tittar vi närmare på vad som talar för och vad som talar emot att president Donald Trump får sitt ämbete förlängt.

Efter en skandalomsusad valkampanj chockades många när beskedet kom om att Donald Trump blev USA:s 45:e president. Den största förklaringen troddes ligga i hans populistiska approach och amerikanarnas utbredda misstro mot demokraternas kandidat, Hillary Clinton. Snart har fyra år gått sedan dess och den 3 november får vi veta om Donald Trump får sitta kvar eller inte. Intresset är ovanligt stort och redan nu går det att betta på presidentvalet – om vi ser till spelbolagens siffror ser vi snabbt att de räknar med en ny seger för Trump (1.75 i odds), men demokraternas kandidat Joe Biden ligger inte långt efter (2.05 i odds).

Vad talar för en Donald Trump-seger?

Donald Trump har varit i blåsväder för olika kontroversiella uttalanden och skandaler sedan han inledde sin valkampanj. Under hans första presidentperiod har kontroverserna fortsatt att dugga tätt, men han har alltid lyckats trolla sig ur de besvärliga situationerna med att starta nya skandaler, skylla på “fake news” eller skicka iväg några tweets. Exempelvis har det pratats om grova skattebrott och en förmodad inblandning i “Rysslandsaffären” där tydliga bevis pekar på att Donald Trumps valkampanj haft regelbunden kontakt med Ryssland, som i sin tur påverkade presidentvalet. Efter att mail läcktes ut som bevisade att han utpressat Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på 3,7 miljarder kronor för att få dem att gräva fram smuts om demokraternas troliga presidentkandidat Joe Bidens son, ställdes han inför riksrätt. Något som bara hänt två presidenter före honom under landets 200-åriga historia. Föga förvånande lämnade han rättegångssalen som vinnare, vilket återigen talar för hans otroliga förmåga att slingra sig ur krissituationer och behålla det amerikanska folkets tillit.

En annan stark fördel för Donald Trump är hur starkt den amerikanska ekonomin har gått under de senaste åren. Även om detta är effekter av vad tidigare regeringar har banat vägen för så tar han ogenerat åt sig äran för landets ekonomiska framgång. På Twitter i somras skrev han följande:

“Big Rally tonight in Greenville, North Carolina. Lots of great things to tell you about, including the fact that our Economy is the best it has ever been. Best Employment & Stock Market Numbers EVER. I’ll talk also about people who love, and hate, our Country (mostly love)! 7:PM”

Coronaviruset är Trumps stora hot

Den 3 november avgörs alltså valet men kampanjandet har börjat för länge sedan. På demokraternas sida ser det ut som att Joe Biden kommer att bli deras kandidat. Flera favoriter har redan fått erkänna sig besegrade och nu är det Biden eller Bernie Sanders som gäller. Sett till Sanders vänsterpolitik är det inte särskilt troligt att han blir demokraternas kandidat, men samtidigt har Joe Biden varit i blåsväder för att flera gånger ha anklagats för att ha betett sig olämpligt mot kvinnor vilket kan vara till Sanders fördel.

Om det blir Joe Biden eller Bernie Sanders som ställs mot Trump är nog inte något presidenten oroar sig över just nu. Hans primära fokus bör vara det omskrivna Coronaviruset som kommit till USA. Nu har han stoppat alla till USA från Europa, men det är på hemmaplan han måste agera istället. Sett till att 27 miljoner amerikaner saknar sjukhusförsäkring och därmed inte har råd att vara sjuka från jobbet, kommer viruset att sprida sig som en löpeld.

Med Coronaviruset har också handeln avstannat vilket lett till kraftiga nedgångar på börsen. USA kan komma att drabbas hårt av detta och då den starka ekonomin länge har varit Trumps stöttepelare kan ett fortsatt börsras bli hans dödsstöten för hans kandidatur.

Under de närmsta månaderna lär vi se en del svängningarna i spelbolagens odds för Donald Trump och Joe Biden. För den som vill spela på presidentvalet så gäller det att hålla sig uppdaterad framöver.

Lund

Försätter 98 butiker i konkurs

Lund
Hässleholm
Norra Mellby 500 anställda berörs av Mellby Gårds beslut.

Under tisdagen meddelade Mellby Gårds styrelse genom ett pressmeddelande att man försätter Lund Fashion AB i konkurs. Lund Fashion AB består i sin tur av varumärkena Dea Axelssons och Flash som bedriver försäljning av damkonfektion.

Enligt pressmeddelandet handlar det om 95 butiker i Sverige och tre i Danmark, samt kontor- och lagerverksamhet i Lund som berörs. Cirka 500 hel- och deltidsanställda drabbas av konkursen.

”Effekterna av covid-19 har försatt bolaget i ett akut läge. Försäljningen är nästan utraderad och huvuddelen av bolagets kostnader kvarstår. Detta är ytterst tragiskt och vi lider med alla anställda som kämpat in i det sista”, meddelar Johan Andersson, vd på Mellby Gård AB.

Flash ingick sedan 2003 i Mellby Gård, medan Dea Axelssons förvärvades 2017. Då samlades också båda koncepten under bolagsnamnet Lund Fashion AB.

Hässleholm

Varg på vandring ner genom Skåne

Varg har siktats på väg ner genom Skåne. Vargen på bilden är dock en helt annan.Foto: Heiko Junge / NTB scanpix / TT / Arkiv
Hässleholm
Hässleholm HÖRLINGE/TYRINGE/HÖÖR Med största sannolikhet är det en varg som observerats på vandring genom Skåne.– En del vargar syns aldrig och andra går mer öppet. Den här verkar vara av den senare typen, säger Nils Carlsson, viltvårdshandläggare på länsstyrelsen i Skåne.

Den första observationen stod Rickard Magnusson från Tyringe för. När han var på väg i bil till Hågnarp i onsdags morse stod vargen plötsligt mitt framför honom i skogen nära Hörlinge.

– Efter en korsning stod vargen mitt på vägen. Han hoppade upp på en kulle till vänster och försvann, men kom sedan tillbaka för att se om vi följde efter, säger Rickard Magnusson.

Han har stor erfarenhet av hundar och tvekade aldrig kring att det var just en varg han såg.

– Jag såg den klart och tydligt, 15-20 meter framför mig, och det här var något helt annat än en hund, säger han.

Nils Carlsson på länsstyrelsen är också tämligen säker. Observationerna som kommit in har varit trovärdiga och det har även kommit in bildbevis.

– Bilderna är bra nog för att vi med största sannolikhet kan säga att det är en varg, säger han.

Än så länge vet man inte så mycket om just den här individen, men att det handlar om en hane håller Nils Carlsson för troligt.

– Historiskt är det vanligare att det är en ung hane som letar efter en tik. Ofta vandrar de ganska fort, kring tre mil per dygn, och i en tydlig riktning, så den följer ett ganska typiskt vandringsmönster. Just den här sträckan har också vargar vandrat tidigare, säger Nils Carlsson.

Han konstaterar också att vargar, precis som andra djur, är individer.

– En del syns aldrig och andra går mer öppet. Den här verkar vara av den senare typen, säger han.

Det finns inga uppgifter om att vargen ska ha gett sig på några tamdjur, men länsstyrelsen uppmanar ändå tamdjursägare, framför allt de som har får, att ha lite extra tillsyn på djur och stängsel. Nils Carlsson vill också be de som ser vargen att tipsa länsstyrelsen om sin observation, gärna ta en mobilbild, men sedan låta den vara i fred.

– När vargar kommer ner i befolkade trakter kan folk bli nyfikna och det har till och med hänt att folk följer efter dem i bil, men det är viktigt att inte förfölja och stressa djuret, säger han.

Hässleholm

Trolig varg observerad i Skåne

Hässleholm
Hässleholm Bjärnum/Tyringe Under tisdagen fick Länsstyrelsen i Skåne in en första observation om att en varg setts i Hågnarp, Bjärnum. Tom Espgård på Länsstyrelsen bedömer att det högst troligt handlar om en riktig varg.

Det var under tisdagen som Länsstyrelsen fick in den första observationen. En varg ska då ha synts i Hågnarp, Bjärnum.

- Det är ett känt stråk för varg, och det lät trovärdigt. Det är två år sedan vi hade varg i Skåne bedömer vi, säger Tom Espgård på Länsstyrelsen i Skåne.

Under torsdagsmorgonen kom ytterligare en observation, då ifrån Tyringe, som även den bedömdes trovärdig. På torsdagseftermiddagen var det fler som sett vargen, då i närheten av Sätofta i Höör.

- Då handlar det här om ett pussel som vi måste lägga. Sträckan från Hågnarp till Tyringe och från Tyringe till Höör. Det stämmer med vad en varg skulle kunna klara av att vandra. Vid den sista observationen fanns bilder och dem har jag värderat och jag värderar att det är högst troligt en varg, konstaterar Tom Espgård.

Vad utgår du ifrån när du gör de här bedömningarna att det skulle vara varg som setts?

- De här bilderna vi tagit del om talar utseendemässigt för att det är en varg. Den har en kroppsform som en varg har. Den har även en violfläck på svansen, om man tittar på en hund bakifrån är svansen enfärgad men om man tittar på en varg så har den en avlång mörk fläck mitt på svansen, en så kallad violfläck.

Hässleholm

270 miljoner för att möta coronaepidemin

Foto: Johan Nilsson / TT
Hässleholm
Hässleholm Skåne Alliansen i Region Skåne vill omfördela 270 miljoner kronor för att möta effekterna av coronaviruset i den skånska hälso- och sjukvården.

Summan motsvarar regionens andel av de välfärdsmiljarder, som regeringen anslog i tilläggsbudgeten för sjukvården i landet.

Allianspartierna fick igenom sitt initiativ med stöd av SD i regionstyrelsen, som ska an tas av regionfullmäktige i april.

– Vi avsätter 240 miljoner för att vårdens behov av coronaeffekten. De övriga 30 miljonerna är momskompensation för privata entreprenörer, förklarar Carl-Johan Sonesson (M), regionstyrelsens ordförande.

Pengarna läggs i en central pott som fördelas av den medicinska professionen.

– Fokus är att ge bästa möjliga vård. I Skåne är coronaepidemin under stabil kontroll, men läget kan snabbt ändras med fler som behöver intensivvård. Det har vi beredskap för, förklarar regionrådet Gilbert Tribo (L).

Inget tidigare kommer i närhet av den omställning som nu sker och planeras i vården. Patienterna kommer att mötas på ett annat sätt.

– Vi tror kostnaden kan bli högre än de 240 miljoner vi avsätter. Nu har vi skapat utrymme för beredskap, säger regionrådet Annette Linander (C).

Alliansens överskottsmål på en miljard kronor står fast. Pengar som bland annat behövs för att finansiera de stora sjukhusinvesteringarna.

– Nu använder vi de extra välfärdspengarna till coronaepidemin., säger regionrådet Per Einarsson (KD).

Socialdemokraterna avsätter också det statliga välfärdsbidraget på 270 miljoner plus ytterligare 362 miljoner till coronaepidemin.

– En miljard i överskott och 725 miljoner i sparkrav på sjukvården är ohållbart. Därutöver bör de ökade statliga bidragen omgående gå ut i verksamheten, säger oppositionsrådet Henrik Fritzon, (S).

Rådande budget är, enligt S, inte anpassad till det rådande läget.

– Coronaepidemin har förvärrat situationen, inflödet av patienter är mycket stort och pressen på verksamheten är mycket stort.

Ni tar av överskottspengarna. Hur ska ni då klara investeringarna?

– Vi har tidigare föreslagit höjd skatt. Vi är positiva till överskott, men inte så högt som nu när situationen är den som är. Det kanske även behövs ytterligare pengar till coronaepidemin, säger Henrik Fritzon.

Hässleholm

Här kastas för att återvinnas

Upp till fyrtio fraktioner kan man som privatperson sortera. Foto: Stefan Sandström
Hässleholm
Hässleholm HELGREPORTAGE Vad händer med det vi lämnar på återvinningscentralen? Vi har kollat.

Vi möter enhetschefen Veronika Ekstrand och miljösamordnaren Sofie Vessling vid återvinningscentralen (ÅVC).

Några privatpersoner sorterar från fulla släp. Det dunsar och dunkar när saker kastas ner i containrarna. Ibland ser man något fint demoleras och tänker, nej vad synd! Det tycker de som arbetar här också.

– Men en hel del går till olika samarbetspartners som återvinner allt från cyklar till glasögon och vi utvecklar hela tiden vårt återbruk, säger Veronika

Leon Simonsen som övervakar slängandet ger ett hett tips om hur man kan tänka när man lastar släpet.

– Speciellt på lördagar kan det bli köer. Har man sorterat redan hemma går det fortare.

Från självsorterandet går vi längre in på området, till högar med plastförpackningar och pappersförpackningar. Allt återvinns av förpackningsindustrier.

Området är stort så Sofie hämtar en bil som vi kan åka runt med. Hon förklarar på vägen att förutom ÅVC är också HKC (Hässleholms kretsloppscenter) en del av verksamheten. Där tar man emot avfall från industrier och företag.

Man har dock inte alltid varit så noga. Det går inte att bortse från det Fujiliknande berg som syns över allt annat. Det är den gamla deponin, gamla synder som man nu måste ta hand om.

– Den kom till 1979 och stängdes 2008. Deponin producerar lakvatten som vi jobbar hårt med att rena. Vi har lagt ner ledningar som samlar in vattnet i ett slutet system och för det till vårt eget reningsverk. För att hindra vatten att komma ovanifrån ska vi lägga på en tät duk, täcka med jord och plantera gräs, förklarar Sofie.

På grund av att man då deponerade organiskt avfall genererar den också metangas, inte bra för klimatet. Men det har man också löst. Gasen går nämligen till en motor som producerar el – som i sin tur bland annat värmer upp kontoren.

På den nya deponin är man desto noggrannare. Där får bara material som inte bryts ner ligga. Det kan vara schaktmassor från byggen, asbest från eternitskivor och isoleringsmaterial. Allt deklareras och kontrolleras minutiöst innan det deponeras. Och bara en liten del av allt som kommer in hamnar där, för det mesta återvinns även här.

– Det gäller att återföra så stora mängder som möjligt i kretsloppet, säger Sofie. Metall återvinns. Trä går till värmekraftverk. Matavfallet blir biogas. Trädgårdsavfall blir jord som säljs till privatpersoner. Det brännbara går till vårt eget värmeverk och vi tar själva vara på tegel och porslin som krossas som används till våra byggen.

Att utnyttja bakterier till rening är en annan metod. Lakvattnet som kommer till reningsanläggningen renas på så sätt. Vi tar oss till ”reaktorn” där bakteriemagin sker. Via en stege klättrar vi till toppen och ser ner på en brunaktig soppa.

– Bakterierna omvandlar bundet kväve till kvävgas här.

Innan vattnet kommer in i tanken, har det passerat sex dammar där det sedimenterats och luftats. Efter tanken filtreras tungmetaller bort i sandfilter och så blir det ännu lite dammvistelse innan vattnet släpps ut i Prästabäcken utanför. Prover tas minst två gånger per månad för att säkerställa renheten.

Men man vilar inte på lagrarna. Sofie håller på att utveckla en ny metod att ta bort tungmetaller ur lakvattnet.

– Det är ett lyckat försök att rena lakvatten från tungmetall uppströms i systemet genom bakterier. Det minskar kemikalieanvändningen på anläggningen. Vi är den första anläggningen i Sverige att testa den metoden på lakvatten, och den enda anläggningen som har en pilotanläggning för detta, förklarar Sofie. Nu ska vi bara se om vi kan utföra det i stor skala.

Andra ambitioner är ett våtmarksområde nedströms, och förstås att ständigt bli bättre på att återbruka och rena allt vi slänger. Och så en viktig sak till – snus ska i brännbart, att lägga det i toan är ett stort no-no.

FAKTA

Fakta:

Ytan på anläggningen är 90 ha. I Sverige finns ett tiotal anläggningar i storleksordning och inriktning som HKC.

Avfallet kommer från hela södra Sverige.

HKC har unika metoder att ta hand om farligt avfall och förorenat vatten (med bakterier).

45 personer jobbar på HKC.

2019 hanterades 262 852,23 ton avfall. 94 253,06 ton deponerades, varav hushållsavfall 70,73 ton (enbart asbest från privatpersoner).

Det som inte deponeras har gått till energiutvinning, återvinning och konstruktionsmaterial.

Från fyrfackskärlen och hushållsnära trädgårdskärl har vi samlat in 12 522,12 ton.

Totalt har 107,78 ton gått till återbruk (loppis och textil) från ÅVC.

Hässleholm

Vinslövsbor flydde från cortona-drabbat Milano

Rickard Persson och Helena Olofsson bor i Milano, varifrån de gärna tar sig till Alperna för att åka skidor. De resorna har de nu fått ställa in. Och lägenheten vet de inte när de kan komma till.Foto: Privat
Hässleholm
Hässleholm VINSLÖV/ITALIEN Helena Olofsson och Rickard Persson har lämnat sin lägenhet i Milano på obestämd tid, efter beslutet att sätta hela Lombardiet i karantän. Men även i Toscana, där de nu befinner sig, är vardagen påverkad.

– Rickard jobbar på Ikeas kontor i Milano och har jobbat hemifrån i två veckor. De anställda fick då välja om de ville arbeta hemifrån eller komma till kontoret, berättar Helena.

Ikeas kontor i Milano är i nuläget helt stängt.

I helgen meddelade premiärministern Giuseppe Conte att hela Lombardiet, där Milano är beläget, skulle försättas i karantän. Detsamma gjordes med 14 provinser i landets norra delar, vilket innebär att hela 16 miljoner människor – var fjärde italienare – nu är isolerad.

Över 500 soldater vaktar ingångarna till zonen.

– Man har förstått att läget är allvarligt. Det känns lite oroligt, säger Helena.

Paret har sedan i somras även ett hus i Torre del Lago Puccini, vid havet i Toscana, som de arbetat med att renovera vid sidan av vardagen i Milano. Det huset kom väl till pass när smittan började sprida sig okontrollerat.

– Jag har själv varit här i en månad för att fixa och Rickard brukar pendla hit över helgerna, men nu ville han inte åka tåg med tanke på smittorisken, berättar Helena.

Istället håller båda sig i Toscana den närmaste tiden. Karantänen i norra Italien ska enligt premiärministern pågå åtminstone fram till den 4 april.

När paret kan återvända till sin lägenhet i Milano är högst osäkert.

– Vi hade tänkt åka dit nu i helgen, för att kolla posten och hämta kläder, men just då kom ju beskedet att hela Lombardiet försatts i karantän. Det är mycket möjligt att vi skulle få åka dit, eftersom vi är skrivna på en adress där, men risken är stor att vi sedan inte fick åka ut igen.

– Här nere är läget inte lika allvarligt. Livet pågår ungefär som vanligt, men handspriten är slut i alla affärer och jag tror att de stängt skolor och universitet.

Under söndagen beslutades även att alla evenemang i Toscana skjuts på framtiden, rapporterar tidningen Magenta Florence. Bibliotek, biografer, diskotek och museum håller stängt och flera butiker erbjuder fri hemleverans till dem över 75 år.

Alla människor måste hålla åtminstone en meters avstånd till varandra, och på restaurangerna har bord och stolar flyttats runt för att uppfylla kraven.

– Vi kör och handlar som vanligt men tänker till lite extra. Vi vill inte åka till något ställe där det är större folksamlingar, som Pisa till exempel, konstaterar Helena.

I Toscana har nu 164 människor konstaterats smittade. Och hemma i Sverige är det många som bekymrat undrar hur paret har det. Än finns dock ingen anledning till oro, säger Helena.

– Vi renoverar huset och odlar i trädgården. Vi har haft runt 15 grader varmt i en månad, i dag regnar det men det har varit två underbara dagar och ska bli fint i veckan. Den största effekten är att Rickard inte kan besöka sina leverantörer och att de ställt in sina möten.

Även besöken från Sverige uteblir.

– Vi skulle haft besök både till helgen och om ett par veckor, men de har ställt in sina resor, säger Helena, som trots allt är nöjd med hur de italienska myndigheterna hanterat det hela.

– De har agerat på ett tidigt stadie, för att minska spridningen av viruset.

Hässleholm

Återvänder till Torsjö Live

The Rhymes spelade på Torsjö Live redan 2018 och återkommer i sommar. Foto: Sofia Åström/Torsjö Live
Hässleholm
Hässleholm torsjö Uppsalabandet The Rhymes släpper sin debutskiva i vår och spelar i backarna till sommaren.

För två år sedan spelade Uppsalabandet The Rhymes på Torsjö Live. Nu är det klart med en återkomst till sommaren. Det meddelade arrangören i ett pressmeddelande under fredagsmorgonen.

Bandet beskriver sin musikstil som "scendykspop; manisk pop och indierock. Det är punk i själen men pop i ansiktet", skriver arrangören. Man bildades 2016 och består av fyra killar på sång, gitarr, bas och trummor. På turné-cv:t har man över 80 spelningar i Sverige, Norge, Finland, England och Tyskland, och man var förband till Mando Diao vid en fullsatt spelning på Cirkus i Stockholm i höstas.

Under fredagen släppte bandet singeln Säffle, och senare i vår kommer debutalbumet.

I årets upplaga av Torsjö Live kommer The Rhymes att spela under lördagen.

NÄSTA ARTIKEL