Franz Brorsson i den himmelsblåa tröjan. Foto: Emil Langvad/TT

Brorsson lånas ut till Esbjerg

FOTBOLL Malmö FF:s mittback Franz Brorsson lånas ut till danska Esbjerg fram till den 20 juni i år. Samtidigt förlängs hans kontrakt till och med 2021 med Di Blåe.

Efter att knappt ha fått spela den förra säsongen under tyske tränaren Uwe Rösler så hoppas 23-åringen på en nystart i karriären.
Förra säsongen spolierades av både skador och sjukdom, och nu gäller det att få speltid för att hitta tillbaka igen. Det hoppas han göra i Esbjerg, som just nu sladdar i den danska ligan där, man ligger näst sist i tabellen.
– Det känns som en bra överenskommelse för alla inblandade. Jag ser fram emot att komma till Esbjerg och jag ska ge allt för att hjälpa dem, säger Franz Brorsson till MFF:s hemsida.
– Det blir spännande att komma till Danmark och testa på spel i deras liga. Förhoppningsvis får jag mycket speltid och kan komma igång ordentligt igen efter mina skador.
Daniel Andersson, sportchef i MFF, är inne på samma linje:
– Franz har varit otursdrabbad med skador och han har ett tufft år bakom sig. För att komma in i konkurrensen igen här i MFF vill han få regelbunden speltid på hög nivå. Efter samtal med Esbjerg tror vi att det finns goda möjligheter till det i deras miljö.
– Franz har visat vid många tillfällen vilken kapacitet han har. Han har ett internationellt snitt med sin fart och sitt duellspel, vilket är viktigt i dagens fotboll.
– Vi ville undvika att hamna i en situation där han återvände till oss med ett halvår kvar på kontraktet och därför känns det bra för alla parter med en förlängning.

Sportresultat

Sport i dag