Foto: Daniel Leal-Olivas/Pool Photo via AP/TT

Megxit fullbordat – förlorar kungliga titlar

Utrikes Prins Harry och prinsessan Meghan. Så kommer de inte längre att kallas.
Det står klart efter samtalen som paret haft med drottning Elizabeth om deras framtida roller.

Nyheten om att prins Harry och Meghan Merkle skulle lämna Storbritannien och flytta till Kanada slog ned som en bomb i hemlandet. Inte minst väckte det Harrys farmor drottningens ogillande.

Nu står det klart att paret inte längre kommer få använda sina kungliga titlar. De ska dessutom betala tillbaka 2,4 miljoner pund, drygt 30 miljoner kronor, av skattebetalarnas pengar som använts till att renovera deras hem. Harry och Meghan kommer inte längre att få några allmänna medel för kungliga arbetsuppgifter.

– Efter många månaders samtal och nyare diskussioner är jag glad att vi tillsammans har hittat ett konstruktivt och stödjande sätt framåt för mitt barnbarn och hans familj. Harry, Meghan och Archie kommer alltid att vara mycket älskade medlemmar i min familj, säger drottningen i ett uttalande, enligt tidningen The Guardian.
– Jag inser de utmaningar de har ställts inför till följd av den intensiva granskning som de utsatts för under de senaste två åren och stödjer deras önskan om ett mer självständigt liv.

Dagens fråga

Är du rädd för att åka utomlands på grund av Coronaviruset?

Loading ... Loading ...