Hannah Flodman gjorde åtta mål men Lugi förlorade borta mot Heid. Foto: Johan Nilsson/TT/arkiv

Lugi föll efter försvarshaveri

HANDBOLL Lugidamerna åkte på en rejäl smäll borta mot Heid på lördagen efter att ha släppt in hela 33 mål. Då hjälpte det inte att man gjort 28.

– Ett haveri i försvaret. Vi var inte i närheten av det vi presterat tidigare både när det gäller försvarsspelet och samarbetet mellan försvar och målvakter, konstaterade en besviken Kenneth Andersson, tränare för Lugi.
Han var lite bekymrad över att det just var försvaret som brast:
– Det har ju tidigare varit det vi gjort bäst, men vi fick det inte att fungera i dag. Alla jobbade en och en i stället för att samarbeta. Samtidigt var Heid bra på att få oss i sina fällor. Vi försökte rätta till en del saker under matchen, men det hjälpte inte, sa Kenneth Andersson.

Framför allt var det Heids Towe Andersson (nio mål) och Elin Hallagård (sju mål) som sköt hål på Lugi. När lagen möttes i Lund vann Lugi med fem mål och då hade Heids toppskyttar inte alls samma utdelning.
– Vi fick bra stopp på dem hemma. Men den här gången var det inte godkänt från vår sida, samtidigt som framför allt Hallagård gjorde en riktigt bra match.
– Det positiva är väl att vi i varje fall vet vad vi ska åka hem och träna på nu…

Framåt var det godkänt för Lugi. Nyckelkspelarna levererade ungeför som förväntat.
Hannah Flodman gjorde åtta mål (tre straffar), Olivia Löfqvist, Julia Olsson vardera fem, Albana Arifi fyra och Clara Lerby tre.
– Klart att man kan alltid göra något mål till, men det offensiva spelet var det inget problem med den här gången. Normalt ska 28 mål räcka långt. Men inte om man släpper in så många som vi gjorde i dag, konstaterade Kenneth Andersson.

Sportresultat

Sport i dag