Foto: Valdemar Lindekrantz/ Kustbevakningen

Sjöfull befälhavare gripen i Öresund

Fartyget bröt mot trafiksepareringen och var på väg rakt mot land. Natten till fredagen greps en befälhavare ombord ett mindre handelsfartyg utanför Helsingborg misstänkt för grovt sjöfylleri, uppger Kustbevakningen.

Det var Sjöfartsverket som vid upprepade tillfällen sökt kontakt med fartyget utan framgång och därefter fattat misstanke om sjöfylleri.

Till slut lyckades Sjöfartsverkets Sjö- och flygräddningscentral (JRCC) få kontakt med fartyget som girade med några få minuter tillgodo. På begäran av Kustbevakningen togs en lots ombord för säker navigering till Landskrona. Eftersom befälhavaren misstänktes vara berusad utfördes även en nykterhetskontroll.

– Befälhavaren blåste positivt och greps därför på plats. Tack vare Sjöfartsverkets rådiga agerande kunde en allvarlig olycka förhindras, säger Christian Carlsson, vakthavande befäl på Kustbevakningens ledningscentral.

Efter förhör och ytterligare provtagning har åklagare beslutat om att anhålla befälhavaren misstänkt för grovt sjöfylleri.

Dagens fråga

Är det rätt att företag i välfärdssektorn tar ut vinst?

Loading ... Loading ...