Eslöv

Rattfyllerist kunde gripas

Eslöv
Eslöv ESLÖV/ARLÖV Polisen kunde i torsdags kväll gripa en man i 30-årsåldern, hemmahörande i Eslöv, för rattfylleri och grov olovlig körning.

Polisen kunde i torsdags kväll gripa en man i 30-årsåldern, hemmahörande i Eslöv, för rattfylleri och grov olovlig körning. Han greps i Arlöv och bilen han körde var polisanmäld stulen i Eslöv.

Eslöv

Tjejjour chattar ännu mer

Eslöv
ESLÖV Tjejjouren i Eslöv håller extraöppet i sin chat en tid framöver.

På det sättet vill föreningen möta det ökande behovet av stöd i coronatider. Chatten håller öppet onsdagar klockan 18.00-19.30 och söndagar 18.00-20.30. Chatten nås via tjejjouren.se/eslov

Eslöv

Digitalt rådrum för nyanlända

Eslöv
ESLÖV Rådrum - rådgivning för nyanlända - går över till digital form på grund av coronakrisen.

Rådrum, som drivs av Individuell Människohjälp (IM), tar normalt sett emot besökare på stadsbiblioteket några timmar i veckan. Men på grund av smittorisken fortsätter rådgivningen i stället i digital form, via appen Whatsapp. Det skriver IM i ett pressmeddelande.

Eslöv

Greps efter attack med kökskniv i centrum

Eslöv
ESLÖV En man greps på tisdagskvällen i centrala Eslöv sedan han försökt hugga en annan man med en kökskniv i samband med ett bråk utomhus.

Det var vid 19.40-tiden på tisdagen som polisen grep mannen, en 45-åring, på Kanalgatan. Den överfallne är en 30-åring.

Det finns flera vittnen till händelsen, men exakt vad som föregått knivöverfallet hade Eslövspolisen ingen tydlig bild av under onsdagsförmiddagen.

- Det är någon form av dispyt som ligger bakom, men vad den handlade om vet vi inte i nuläget utan det får den fortsatta utredningen visa, säger kommunpolis Mats G Odestål.

Polisen rubricerar det hela som försök till grov misshandel. Den misstänkte mannen satt på onsdagen anhållen som misstänkt för brottet.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Privatlån.com

3 unika saker du kan använda ett blancolån till

Privatlån.com Många väljer att använda ett blancolån som ett billån eller för att samla mindre lån och krediter. Som mest kan du låna 600 000 kronor, men du kan även låna så lite som 5 000 - 10 000 kronor.

Eftersom blancolån saknar krav på säkerhet kan pengarna användas till precis vad som helst. Du kan dessutom justera lånets löptid för att hitta en månadskostnad som passar din ekonomi, vilket innebär att du kan ha råd med det mesta.

Det finns många användningsområden för denna låneform. Nedan ska vi titta närmare på tre lite mer ovanliga saker som du kan finansiera med hjälp av ett blancolån.

Köp din drömhäst

Att köpa häst är inte billigt, många gånger kostar dessa fyrbenta djur tiotusentals kronor. Har man inte sparat ihop under en längre tid kan det vara svårt att ha råd. Samtidigt vill du kanske vänta allt för länge med att köpa, särskilt inte om du råkar hitta drömhästen till salu.

Genom att ta ett blancolån kan du betala för hästen direkt och sedan dela upp betalningen i en takt som passar din ekonomi. På så sätt slipper du allt för stora påfrestningar på din ekonomi. Du kan dessutom låna lite mer om du till exempel behöver köpa till lite ny utrustning.

Res på semester till tropikerna

Många är de som drömmer sig bort till varmare breddgrader, inte minst när vintermörkret smyger sig på. Att besöka tropiska öar med kritvita stränder kan dock vara kostsamt och att finansiera hela familjeresan med eget sparkapital kan kännas i plånboken.

Även här kan ett blancolån vara ett bra alternativ. Eftersom du kan lägga upp blancolån under flera års tid kan du låna till resan och samtidigt få en mer hanterbar månadskostnad.

Eftersom de flesta blancolån betalas ut inom 1 till 2 dagar - vissa kan till och med betalas ut samma dag - kan du dessutom slå till på resan direkt utan att riskera att priset höjs.

Investera i ny hemelektronik

Behöver du byta ut hemmets TV? Eller kanske är det hög tid att köpa en ny dator? Hemelektronik är ofta dyrt och kan var svårt att finansiera utan att spara ihop under en längre tid. Då kan du med hjälp av ett blancolån delbetala inköpet under en längre tid istället för att behöva ta av ditt sparande.

Blancolån har en relativt låg ränta, särskilt om du har en god kreditvärdighet, vilket kan göra lånet till ett prisvärt alternativ till delbetalning i butik. Du kan dessutom lösa delar eller hela lånet i förtid om du har möjlighet och komma undan ännu billigare.

Eslöv

Tillsägelse om fotboll resulterade i dödshot

Eslöv
ESLÖV Den fotbollstränande ynglingen uppskattade inte att få en tillsägelse från en äldre man om att det var förbjudet. Repliken blev att han skulle slå ihjäl honom.

Det var vid middagstid på måndagen som en ung kille tränade fotboll på en innergård vid Föreningsgränd i centrala Eslöv.

En 81-årig man berättar i en polisanmälan att han påpekade för killen att hyresvärden, Eslövs bostads AB, förbjudit just fotbollsspel på innergården.

Enligt 81-åringen sade då killen, som han uppfattade som cirka 16-20 år gammal, att han skulle slå ihjäl honom. 81-åringen uppfattade honom som mycket aggressiv.

Det finns ett vittne till händelsen, en kvinna som såg det hela.

Eslöv

Slog sönder efter missnöje med beslut

Eslöv
ESLÖV En boende på ett HVB-hem i Eslövs kommun blev missnöjd med ett beslut - och slog sönder på hemmet på grund av det.

Det hela står att läsa i en anmälan till polisen i Eslöv som hemmet gjort.

Händelsen utspelades vid middagstid i måndags. Enligt anmälan blev pojken upprörd över ett beslut som han inte gillade. Han blev arg och slog sönder en fönsterruta och fortsatte därefter med två skåpsluckor i köket.

Det står inget i anmälan om vilken typ av beslut som ledde till de upprörda känslorna.

Brottsrubriceringen är skadegörelse.

Eslöv

Gymnasiefamiljer kan få mer i socialbidrag

Carl Engström-skolan är stängd som de flesta andra svenska gymnasieskolor. Nu kan elever som lever i hushåll med försörjningsstöd få det uppräknat med cirka 30 kronor om dagen.
Fotograf: arkivbild
Eslöv
ESLÖV Försörjningsstödet i Eslöv kan komma att räknas upp med cirka 30 kronor om dagen för familjer med gymnasieelever med anledning av corona-krisen och att gymnasisterna måste äta hemma, meddelar vårdnämndens ordförande Tony Hansson (S).

Saken diskuterades i Eslövs kommunfullmäktige i måndags kväll då vänsterpartisterna Lars Holmström och Umihana Rašovic Kasumovic ställt en enkel fråga om det till kommunalrådet Johan Andersson (S).

Johan Andersson bollade vidare frågan till vård- och omsorgsnämndens ordförande Tony Hansson (S) som berättade att detta redan är på gång.

- Vård och omsorgsförvaltningen började jobba med det redan i mitten av förra veckan. Det finns 190 hushåll i Eslöv som har ungdomar i åldern 16-21 år hemma och som får försörjningsstöd .

- Under slutet av förra veckan togs fram ett förslag om att höja deras stöd med 30 kronor om dagen för att kompensera den extra kostnad som de beräknas få av vår stängda gymnasieskola, sade Tony Hansson.

Han underströk att det höjda stödet bara är tänkt att utgå till hushåll som redan har försörjningsstöd, eller sådana hushåll som tvingats ansöka om försörjningsstöd efter att corona-krisen brutit ut.

Ett alternativ som diskuterats inom Eslövs kommuns krisstab, och som Tony Hansson nämnde i kommunfullmäktige, är att ge matlådor eller matkuponger till gymnasieungdomar som på så vis kan få en bra och näringsrik kost. Men det finns inget färdigt beslut om det, eller om vem som i så fall skulle omfattas av det.

Tony Hansson gjorde klart i fullmäktiges talarstol att det brinner i knutarna.

- Om inget beslut kommer de närmaste dagarna så kommer jag att ta ordförandebeslut om utökat försörjningsstöd för de berörda.

Blir det ett höjt försörjningsstöd gäller det även om eleven studerar i annan kommun.

Eslöv

Brand i flerbostadshus – äldre kvinna avliden

Eslöv
Eslöv Vid 18.40-tiden blev polis och räddningstjänst larmade till en lägenhetsbrand på Trollsjögatan i Eslöv.

Torbjörn Krokström, inre befäl på Räddningstjänst Syd, beskriver det som en rejäl lägenhetsbrand.

– När vi kom till platsen var det rätt mycket aktivitet. Vi bröt dörren till lägenheten och hittade en person som förts till sjukhus med ambulans, säger han.

– Lägenheten är svårt skadad men branden var relativt snabbt släckt.

Vid niotiden på kvällen gick polisen ut med att en kvinna avlidit i samband med branden och att anhöriga underrättats. Enligt polisen ska ingen annan människa ha skadats.

Ett tiotal personer ska själva ha tagit sig ut ur byggnaden. De ska dock ha kunnat gå tillbaka till sina bostäder.

– Det är bara en lägenhet som är påverkad.

Vad som orsakat branden är oklart men det finns teorier om att den startat i en soffa.

– Det är svårt att avgöra eftersom hela lägenheten är brandskadad. Det får utredningen visa.

Eslöv

Tappade morötter blev rotmos på vägen

Örjan Pedersen passade på att fylla rullebören (skottkärran) med morötter till hästen sedan väg 104 genom Flyinge fyllts av morötter.
Örjan Pedersen passade på att fylla rullebören (skottkärran) med morötter till hästen sedan väg 104 genom Flyinge fyllts av morötter.
Fotograf: Johan Nilsson/TT
Eslöv
Eslöv En transport tappade ett stort lass med morötter som spreds ut över vägen vid Flyinge i Eslövs kommun på tisdagseftermiddagen.

Karin Lembrér, 65, var på promenad längs vägen och passerade den morotstäckta sträckan som alltmer såg ut som rotmos när bilarna körde över lasten.

– Nu får man hålla hästarna inne, säger hon till Kvällsposten.

Enligt Karin Lembrér är det inte första gången som det ligger matvaror och dräller på väg 104.

– Det har hänt både med potatis och annat. De tappar så mycket konstiga saker nu för tiden de där chaufförerna, säger hon.

Olyckan hände vid 16-tiden, enligt Sydsvenskan som var först att skriva om händelsen.

Trafikverket uppger att det tog flera timmar att skrapa upp all sörja från vägen som dock var farbar under arbetet.

– De håller på fortfarande men det skulle snart vara klart, säger Beisi Sundin vid Trafikverkets pressjour till TT vid 18.30-tiden.

Vem som numera saknar ett antal ton morötter är dock oklart då ingen chaufför hört av sig.

Trafikverket fick på tisdagseftermiddagen gå ut och varna trafikanter på väg 104 genom Flyinge sedan vägen fyllts av morötter.
Trafikverket fick på tisdagseftermiddagen gå ut och varna trafikanter på väg 104 genom Flyinge sedan vägen fyllts av morötter. Fotograf: Johan Nilsson/TT
Hästen Lego passade på att ta sig en morot på väg hem till hagen. Trafikverket fick på tisdagseftermiddagen gå ut och varna trafikanter på väg 104 genom Flyinge sedan vägen fyllts av morötter.
Hästen Lego passade på att ta sig en morot på väg hem till hagen. Trafikverket fick på tisdagseftermiddagen gå ut och varna trafikanter på väg 104 genom Flyinge sedan vägen fyllts av morötter. Fotograf: Johan Nilsson/TT
NÄSTA ARTIKEL