Karl Wallinius. Foto: TT

Karl Wallinius blir kvar i Lugi

Handboll Lugi har förlängt med lovande vänsternian Karl Wallinius som spås en lysande framtid efter att ha tagit nya steg i sin utveckling.

Under den innevarande säsongen har Karl Wallinius fått ett allt större ansvar i Lugi efter att Alfred Jönsson lämnat för proffslivet.
Den utmaningen har Wallinius tagit fasta på och är så här långt den spelare i laget som näst efter EM-uttagne Lucas Pellas gjort flest mål för Lugi i Handbollsligan. Wallinius ligger på 21:a plats i skytteligan med 85 mål på sitt konto.
Nu har Karl Wallinius, som är en Lugiprodukt från barnsben, skrivit på för två nya år.

– Kalle är en fantastiskt seriös och noggrann idrottsman som verkligen lägger ner den tid och det engagemang som krävs för att hela tiden utvecklas och bli bättre. Hans driv har skaffat honom en närmast överlägsen fysik som han mer och mer lär sig använda på rätt sätt, säger klubbens sportchef Kenneth Andersson i ett pressmeddelande och fortsätter:
– Med fortsatt rätt utveckling för honom kan det bära precis hur långt som helst i hans fortsatta handbollskarriär och jag blir inte alls förvånad om Kalle Wallinius blir ännu en i raden av Lugiprodukter som tar steget till ett stort europeiskt lag.

Karl Wallinius själv är glad över att fortsätta utvecklas i sin moderklubb:
– Att få vara en del av lugis A-lag har varit en pojkdröm ända sedan jag började spela handboll. Att nu förlänga med två år är jag väldigt tacksam och stolt över. Vi har ett spännande lag på gång, där jag känner att jag kan ta mycket ansvar. Jag ser även fram emot att utvecklas vidare under Tomas [Axnérs] vingar, säger han om sitt nya kontrakt.

Sportresultat

Sport i dag