Maja Ivarsson i The Sounds är en av artisterna som medverkar i SVT:s hyllningskväll för Marie Fredriksson. Foto: TT

Artister klara för Fredrikssonhyllning

Agnes, Eva Dahlgren, Linnea Henriksson, Petra Marklund, Lasse Lindbom och Maja Ivarsson är några av de artister som kommer att medverka i SVT:s hyllningskväll för Marie Fredriksson lördag 25 januari.

– När jag gick i Nacka musikklasser fick min klass en fråga om vi kunde framföra Marie Fredrikssons “Tro”. Den dagen upptäckte jag en fantastisk artist och Marie blev en av mina största inspirationskällor, säger Petra Marklund i ett pressmeddelande.

– När jag var ung fanns det bara en enda cool brud med läderjacka och blonderat hår att se upp till, det var Marie Fredriksson. Hon visade att det var möjligt, säger Maja Ivarsson, känd från The Sounds.
– Vi ser fram emot en magisk afton, säger projektledare Marion Jernråda. Det känns fantastiskt att så många fina artister vill dela den här kvällen med oss och tv-tittarna. Det kommer till och med fans från Brasilien för att sitta i publiken, det visar verkligen vilken dragningskraft Marie Fredriksson har.

En kväll för Marie Fredriksson sänds i SVT1 21.00-22.30.