Sveriges förbundskapten Kristján Andrésson. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Andrésson: Vi måste se upp med Portugals 7–6-spel

HANDBOLL Kristján Andrésson är inställd på en svår uppgift mot Portugal.
– Vi måste se upp med deras 7–6-spel, för där är de mycket skickliga, förklarar den svenske förbundskaptenen.

På torsdagens pressträff i Malmö kunde han ge positiva besked när det gäller både Jesper Nielsen och Jim Gottfridssons framtida öden i turneringen.
Även Albin Lagergren, som hittills bara har spelat en match, fanns med på delar av torsdagens träning. Men det är tveksamt om den vänsterhänte högernian verkligen hinner bli spelklar redan till fredagens match mot Portugal.
Den svenska lagledningen har specialstuderat Portugals tre matcher, där man bland annat slog Frankrike.Kristjan Andresson är imponerad av vad han sett.
– De tar gärna ut målvakten och spelar sju mot sex med framgång. Det är något som vi måste hantera.

Sverige plockade snabbt och lätt bort Schweiz när de försökte spela 7–6 i gruppspelet. Då blev det en rad mål i tom kasse, när svenskarna kontrade.
Men mot Portugal blir det inte lika lätt.
– De har fler spelare som kan leverera i avgörande lägen än Schweiz har.

Inne på mittlinjen finns det stora bjässar som bara väntar på att få ta emot bollen och nita dit den bakom de svenska målvakterna.
Fast försvaret har sett bra ut i EM-upptakten. Värre har det varit framåt. Den blågula offensiven har fått ta emot mycket kritik för att vara idéfattig, där det mesta tycks handla om Jim Gottfridsson och Kim Ekdahl du Rietz egna initiativ.
– Jag håller inte med om det. Problemet har i stället varit att vi haft för många tekniska fel i uppspelsfasen, menar förbundskaptenen.

Sportresultat

Sport i dag