Helge Grans, 17, har fått A-lagskontrakt. Foto: TT

Helge Grans får ett A-lagskontrakt

ishockey 17-årige talangen Helge Grans har gjort så pass bra ifrån sig i Malmö Redhawks hittills under säsongen att han nu belönas med ett A-lagskontrakt.

Under höstsäsongen har jättelöftet helge Grans tagit chansen med besked i Redhawks och samlat ihop mer än 100 minuters speltid i SHL.
Därmed får han nu A-kontrakt för resten av säsongen och även nästkommande säsong.
– Vi är stolta över att Helge tagit de här kliven i vår juniororganisation och det har varit oerhört kul att se hur han har tagit för sig och visat prov på hur mogen han är i sitt spel. Jag är helt övertygad om att han kommer att spela i NHL framöver och att han har potential att bli en stjärna., säger Redhawks sportchef Patrik Sylvegård och fortsätter:

– Han har stora uppsidor i sin rörlighet, den storlek han besitter och att han kan hitta spel ute på isen. Jag ser fram emot att få följa hans fortsätta utveckling här.
A-lagsdebuten skedde i CHL:s gruppspel i oktober 2018 hemma mot blivande finalisten Red Bull München, där Helge Grans omgående visade prov på sin talang. Därefter blev det totalt fem SHL-matcher under 2018-19 innan han den gångna hösten spelat till sig en ordinarie tröja i Redhawks.
Jag är jätteglad över att få vara kvar i här i Malmö och att få fortsätta min utveckling här tillsammans med tränarna och medspelarna. Det har varit väldigt roligt att ha fått chansen här och det är med stolthet jag skrivit på kontraktet. Jag försöker hela tiden ta tillvara på den speltiden jag får och göra mitt bästa för laget. Vi vet vad som gäller framöver, under våren, och vi ska kriga för att ta segrarna, säger Helge Grans.
Det nya kontraktet gör Helge Grans till en Redhawksspelare till våren 2021.

Sportresultat

Sport i dag