Hagvall lämnar Lugi i sommar

handboll Målvakten Anton Hagvall lämnar Lugi efter den innevarande säsongen. Han har skrivit på för konkurrenten Alingsås.

– Det är inte mycket att göra åt när det handlar om livspussel och att det ska fungera med flickvän och studier och sånt. Tråkigt att han lämnar, men vi får försöka hantera det, förklarar Lugitränaren Tomas Axnér för Skånskan.

Hagvall fostrades i Kungälvs HK, tog klivet över till IK Sävehof som A-pojk och har de två senaste säsongerna representerat Lugi HF från Lund. Nu vänder han alltså tillbaka till västra Sverige.
– AHK är en klubb med höga ambitioner och jag kommer göra vad jag kan för att klubben ska fortsätta att slåss i toppen, säger 22-åringen somsom har räddat 36 procent av skotten i spelet och 31 procent av straffarna han fått mot sig den här säsongen.
– Men innan jag kommer till Alingsås är jag fullt fokuserad på att ta Lugi till en så bra placering som möjligt. Jag är tacksam för den roll och utveckling jag har fått där.

Om Hagvall kommer att ersättas i Lugi är inte klart ännu:
– Vi får se. Vi har Simon Sejr på kontrakt och en mycket lovande ung målvakt i Victor Hedberg som jag kommer att ge fler chanser framöver redan den här säsongen med tanke på att Hagvall försvinner, förklarar Tomas Axnér.

Sportresultat

Sport i dag