Europatouren tillbaka i Skåne

GOLF Senast det begav sig var i Helsingborg för fem år sedan. Men nu är det dags igen för Europatouren för damer att stanna till i Skåne.

Kristianstads Golfklubb står som värd för nya Creekhouse Ladies Open den 3–6 september. Spelplats blir den östra banan i Åhus.
– Att skapa en tävling är något som vi velat göra länge. Vi är i grunden ett managementbolag men vill ta nästa steg. Vi har en nära relation till Kristianstad GK, och visste att de har stora planer, förklarar Pelle Krüger, som är en av grundarna till Creekhouse, för Svensk Golf.

Europatouren för damer har faktiskt spelats tidigare i Åhus, men det var för så länge sedan som 1986. Nu är tanken att 126 spelare ska göra upp om en prispott på 126 miljoner kronor. Målet är att locka en publik på mellan 10 000 och 15 000 åskådare.

Sedan tidigare finns Scandinavian Mixed, en tävling för både herrar och damer, med på Europatourens spelschema. Spelplats är Bro Hof, nordväst om Stockholm.

Sportresultat

Sport i dag