Dubbel fällning för advokat

MALMÖ

Advokatsamfundets disciplinnämnd fäller en Malmöadvokat i två ärenden där han själv har medgett tillkortakommanden. Dels får han en varning för hanteringen av ett dödsbo där han blivit av med bland annat testamentet i original, dels utdelas en erinran för bristande omsorg i ett fall där en man nekades uppehållstillstånd.
Beträffande dödsboet har sonen till den avlidne förgäves försökt få tag i testamentet i efterhand då han misstänker oegentligheter. Advokaten kritiseras här även för att först efter arvskiftet ha betalat ut köpeskillingen för en såld mc.
Mannen som försökte få uppehållstillstånd har bland annat klagat på att advokaten inte skickade in en del handlingar till domstolen och att han inte fick besked om domen förrän flera månader senare.

Dagens fråga

Har du märkt av att det finns fler poliser i Malmö denna veckan?

Loading ... Loading ...