På Ikea försökte kvinnan stjäla stora mängder choklad, men greps. Foto: Polisen
Väskan som kvinnan fyllde med stora mängder smink.

Fängelse för tatuerad stortjuv

Malmö Tatueringarna, ett karakteristiskt utseende och det faktum att en polis kände igen henne från tidigare stölder gjorde att en 28-årig kvinna ställdes inför rätta och nu döms för flera storstölder på varuhus i Malmö.

Kvinnan greps och häktades i slutet av november i fjor. Häktningen hade hon samlat ihop till genom att begå ett flertal stölder på varuhus runt om i Malmö.
Åtalet omfattade sammanlagt åtta punkter, alla gällande stöld. Den första inträffade den 21 februari på Hennes och Mauritz på Emporia. Där stal kvinnan smink och parfym för drygt 15 000 kronor.

Just Hennes och Mauritz och kosmetikkedjan Kicks var de butiker kvinnan främst begick stölderna på, både på Emporia och inne i centrala Malmö.
Vid ett av stöldtillfällena plockade 28-åringen på sig varor för drygt 60 000 kronor i Kicks butik på Södergatan, vilket var det enskilt största värdet från hennes stöldräder.
Kvinnan fastnade på övervakningskameror från butikerna hon besökte. Filmerna därifrån utgjorde en del av bevisningen mot 28-åringen.
Men trots bildbevis förnekade kvinnan alla brott. I förhör ville kvinnan inte ens medge om det var hon som syntes på filmerna.
Flera poliser vittnade dock om att det var hon. En utredare framhöll att han träffat kvinnan vid ett flertal tillfällen genom åren när hon begått stölder. Enligt polisen är kvinnans modus att stjäla stora mängder smink från butiker.
Kvinnan döms nu till fem månaders fängelse för grov stöld. Hon ska också betala skadestånd till butikerna.

Dagens fråga

Har du märkt av att det finns fler poliser i Malmö denna veckan?

  • Nej (87%, 311 Röster)
  • Ja (13%, 48 Röster)

Antal röster: 359

Loading ... Loading ...