Marcus Hadriz överraskar med att dyka upp i publiken till deras förtjusning, iklädd högklackat och damkläder.
Mexikanerna sjunger om Donald Trump som vill bygga mur, Marcus Hadriz, Miranda Christiansson och Lars-Åke Christensson.
Stockholmare som flyttar till Österlen är ett kul tema. Marcus Hadriz, Miranda Christiansson och Nils Gunnar Snygg drar ner skrattsalvor.
Dräkterna är något utöver det vanliga i år. Publiken förflyttades till andra sidan jordklotet och Kina.
Det var ett snyggt och roligt nummer med stark sång av Rebecca Erlandsson och text av Niels Olsen.
Hela ensemblen samlad för att säga farväl till publiken för denna gång.Foto: Catharina Nilsson

Bättre sent än aldrig

Recension

Ystadrevyn

Medverkande: Nils Gunnar Snygg, Marcus Hadriz, Rebecca Erlandsson, Maria Persson, Miranda Christiansson, Ulrika Conradson Häggel, Maria Gunnarsson, Lars-Åke Kristensson och Christoffer Almqvist.
Regissör: Nils-Gunnar Snygg samt medregissör Lars Rehnett.
Koreografi: Carl Johan de Neergaard
Scen: Ystad Teater

Första akten slinker ner, snabbt och smärtfritt som en len gräddig soppa. Efter förrätten är det lätt att höja förväntningarna till andra akten. Och de håller.
Ystadgänget hade premiär i lördags för sin sjunde revy och i år får ensemblen högsta betyg. En femma av fem möjliga, om än svag, för det finns lite förbättringspotential kvar.

Men i år finns det ingenting som skaver. Ingen dötid, ingen transportsträcka, scenerna är kortare, snärtigare och hela gruppen skådespelare har fått mer erfarenhet och eventeull stelhet på scenen är borta.
De yngsta medarbetarna var bara i gymnasieålder när de startade och är nu inte bara duktiga på sång utan även på gestaltning.
Det är roligt med det nya greppet att spela upp film och visa fotografier i backdropen på scenen. Det allra roligaste är skådespelare och producent Lars-Åke Kristenssons sena entré som publiken får bevittna på duk i bakgrunden.

Scenografin är snygg genomgående och fotografierna förhöjer stämningen i varje scen. Kläderna har imponerat i flera år men i år känns de nyare och fräschare, glittrigt som revy ska vara, men mer betoning på glamor och snyggare snitt.
Kinanumrets kostymer är en fröjd för ögat och Hingstarna, som är en av revyn absolut roligaste nummer, får stor hjälp av kostymerna för att bli det.
I första akten sätts revystämningen med den dryge tjänstemannen på pensionsmyndigheten. Klassikerna ”Siw & Rut” har förnyat sig då Marcus Hadriz gör entré i publiken, till åskådarnas förtjusning. Christoffer Almqvist gör ett komiskt nummer om stress som han bär bra på egen hand på scenen.
I andra akten får unga Rebecca Erlandsson briljera med sin komiska powerballad, om en …. ja, temat får ni lyssna efter själva. Komiken gifter sig fint med skönsången.
”Ett hårt avsked” bjuder på överraskningar av sällan skådat slag, bör upplevas på egen hand i stället för att omskrivas – eventeullt med en skämskudde i närheten. Premiärpbuliken skrattade och tyckte det var roligt.

Nya samtyckeslagen fick ett eget nummer med fint skådespeleri av Ulria Conradson Häggel och Nils Gunnar Snygg. Och som vanligt avslutade Snygg med sin gubbe i pyjamas och spretigt hår. I år var det lite grön gegga i håret också och det räcker med gestaltens uppsyn på scenen så börjar publiken skratta.
De har ett långt förhållande nu, Snygg och Ystadpubliken. Åskådarna äter ur hans hand och han river ner några riktigt äkta överraskade gapflabb.
Det finns utrymme för lite mer lokala blinkningar till staden och regionen i revyn samt lite mer skrattkavalkader så att man får lite träningsvärk i magen. Det är det som fattas.
Men smilbanden var högt uppdragna hela föreställningen igenom till de snygga, roliga och musikaliska numren.
Publiken gav stående ovationer.

Ystadrevyn

Medverkande: Nils Gunnar Snygg, Marcus Hadriz, Rebecca Erlandsson, Maria Persson, Miranda Christiansson, Ulrika Conradson Häggel, Maria Gunnarsson, Lars-Åke Kristensson och Christoffer Almqvist.
Regissör: Nils-Gunnar Snygg samt medregissör Lars Rehnett.
Koreografi: Carl Johan de Neergaard
Scen: Ystad Teater