Kultur

Alice Jönsson fångade drömmen på Malmö opera

Alice Jönsson bestämde sig redan som sjuåring att hon skulle stå på Malmö operas scen en dag. Och nog höll hon sitt löfte. Förra året blev ett riktigt drömår för Alice. Foto: Maria Zandihn
Artikel Kultur och Nöje 2019 var ett riktigt drömår för den tioåriga Skanörsbon.

2019 var minst sagt ett händelserikt år för den numera tioåriga Alice Jönsson. Under våren axlade hon två roller i Malmö operas uppsättning av Matilda the musical, som Amanda och understudy för Matilda, och spelade därpå rollen som tekoppen Chip i musikalen Skönheten och odjuret som hade sin premiär i oktober och fortfarande spelas på Malmö opera fram till och med den 30 april. Operan har helt enkelt blivit Alices andra hem.

– När jag är här på Operan, jag älskar det. Jag glömmer allt annat och tänker bara på det som händer här och nu. När jag får gå in i min roll ... då är jag inte Alice längre, säger Alice Jönsson och tittar drömskt ut över Malmö operas pampiga foajé där intervjun äger rum.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

Tiden knapp för migrationsuppgörelse

Migranter anländer till det grekiska fastlandet i oktober 2019. Arkivbild.
Migranter anländer till det grekiska fastlandet i oktober 2019. Arkivbild.
Fotograf: Petros Giannakouris/AP/TT
Inrikes
Inrikes Medan klockan tickar bråkar riksdagspartierna vidare om den framtida migrationspolitiken.
Målet är en bred överenskommelse, men i praktiken sker inga förhandlingar.

– Det börjar bli otroligt ont om tid, säger Maria Malmer Stenergard (M) inför Migrationskommitténs extrainsatta möte på torsdagen.

Även Kristdemokraternas Hans Eklind känner frustrationen tillta över att så lite händer.

– Jag hade förväntat mig att vi skulle ha haft två veckor av skarpa förhandlingar nu, för så upplevde jag att ambitionen var, men vi har inte haft några alls, säger han.

– Jag tippar på att problemet sitter i Rosenbad.

Även Moderaterna pekar mot regeringskansliet och uppmanar Socialdemokraterna att ta initiativ till förhandlingar.

– Det måste skapas majoriteter och det kräver att Socialdemokraterna, som är största parti och har tre ledamöter i kommittén, väljer väg. Där de väljer att lägga sig kommer också majoriteten att finnas, säger Malmer Stenergard.

Splittrad linje

Det är ingen hemlighet att de båda regeringspartierna har olika åsikter i migrationsfrågan. Statsminister Stefan Löfven har i flera sammanhang sagt att antalet asylsökande måste bli färre, vilket lett till protester från regeringskollegan Miljöpartiet.

Efter en intervju i höstas fick Löfvens medarbetare förtydliga att han uttalat sig som partiordförande, inte som regeringschef.

Annika Hirvonen Falk, migrationspolitisk talesperson för Miljöpartiet, konstaterar att S och MP måste bli överens om regeringen ska kunna lägga fram en proposition utifrån kommitténs betänkande.

– Men det förslag som ligger på bordet i dag är inte någon konstellations politik. Jag tror inte att det kan bli det slutliga förslaget, säger Hirvonen Falk.

Förslaget som kommitténs opolitiska sekretariat ställt samman innehåller bland annat tillfälliga uppehållstillstånd som huvudregel, ett volymmål – eller riktmärke – för asylpolitiken, språk- och försörjningskrav för att kunna få permanent uppehållstillstånd och ett förslag på att det måste gå tio år innan en asylsökande som fått avslag på sin ansökan kan lämna in en ny. I dag gäller fyra år.

S har sagt sig vara berett att diskutera samtliga dessa förslag, men MP är kritiskt.

Helheten viktigast

S och flera andra partier betonar att det är helheten, inte enskilda förslag, som är viktigast att komma överens om. Men också det svåraste. Partierna står långt ifrån varandra i många frågor.

– Det som händer nu är att partierna funderar var och en på sin kammare men också pratar mellan partierna. Det är funderande, diskuterande om möjliga vägar framåt för att kunna komma överens i slutändan, säger Rikard Larsson, en av S representanter i kommittén.

Han vill inte kommentera om det sker några regelrätta förhandlingar med något parti.

– Jag tror och hoppas att det ska gå att nå en bred överenskommelse, men det är verkligen inte enkelt, säger han.

Deadline för kommitténs arbete är den 15 augusti, men det sista mötet är inplanerat till den 23 juli.

Maria Davidsson/TT

Maria Malmer Stenergard (M) uppmanar S att välja väg i migrationsförhandlingarna. Arkivbild.
Maria Malmer Stenergard (M) uppmanar S att välja väg i migrationsförhandlingarna. Arkivbild.
Fotograf: Jessica Gow/TT

FAKTA

Fakta: Förslag på förhandlingsbordet

Tidsbegränsade uppehållstillstånd ska vara huvudregel.

Flyktingar får tillstånd på tre år, som kan förlängas med tre år.

Alternativt skyddsbehövande får tillstånd på 13 månader, som kan förlängs med två år.

Om permanent uppehållstillstånd blir aktuellt ställs språk-, samhällskunskaps- och försörjningskrav.

Kvotflyktingar får permanent uppehållstillstånd direkt.

Skydd kan även ges av humanitära skäl i 13 månader och kan förlängas med två år.

Även alternativt skyddsbehövande har rätt till familjeåterförening, men undantas inte från försörjningskrav.

Personer med asylavslag får inte göra ny ansökan förrän om tio år.

Möjlighet att använda elektronisk fotboja på dem som ska utvisas.

Skyldighet att bo på en viss plats för dem som ska utvisas.

Återetableringsstödet för personer som återvänder utvidgas till fler länder.

Riksdagen ska varje år bestämma ett riktmärke för asylmottagandet de närmaste tre åren (volymmål).

Källa: Migrationskommittén

Ekonomi

Stängda loppmarknader får arrangörer att rasa

Flera arrangörer av marknader och loppisar riskerar att hamna i krisläge, enligt flera aktörer. Bilden från en två kilometer lång loppmarknad på Hägerstensvägen i södra Stockholm 2011. Arkivbild.
Flera arrangörer av marknader och loppisar riskerar att hamna i krisläge, enligt flera aktörer. Bilden från en två kilometer lång loppmarknad på Hägerstensvägen i södra Stockholm 2011. Arkivbild.
Fotograf: PONTUS LUNDAHL/TT
Ekonomi
Ekonomi Loppisarrangörer drabbas hårt av restriktionen för sammankomster – som övrig handel slipper.
– Väldigt ologiskt att vi måste stänga medan butiker inomhus får ha öppet, säger Maria Wiberg, som är en av de drabbade arrangörerna.

Sommaren är på ingång och loppis- och marknadssäsongen brukar i vanliga fall stå i full blom den här tiden på året. Men sedan tre månader tillbaka står det så gott som stilla för företag som arrangerar större loppmarknader och andra marknader.

Till skillnad från övrig handel, omfattas organiserad loppis- och marknadsverksamhet av förbudet för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 deltagare.

Flera arrangörer av stora marknader och loppisar har hamnat i ett utsatt läge. Maria Wiberg är medgrundare och vd på Stockholmsmarknader, som arrangerar loppisar och marknader i Stockholmsområdet. Förra året omsatte företaget 5,7 miljoner kronor. I dagsläget står de utan intäkter.

Hon har svårt att förstå logiken bakom beslutet.

– Man kan ju tänka sig att det är mindre risk för smitta när man är utomhus, och säljarna dessutom kan sprida ut sig för att skapa en glesare miljö, fortsätter Maria Wiberg.

Andreas Giselgren, arrangör på Östgötamarknader, arrangerar omkring 100 handelstillfällen per år. Även han vittnar om branschens svårigheter.

– Det står helt stilla. Marknader och loppis brukar annars gå väldigt bra oavsett konjunktur, säger Andreas Giselgren.

Att ha verksamheter öppet för bara 50 personer är i de flesta fall inte någon större idé, då säljarna utgör en stor del av antalet personer på en marknad eller loppis.

Andra regler

Men det finns marknader som får verka.

Stockholms stads marknad på Hötorget är öppen och har kunnat vara det genom krisen.

– Så i praktiken har kommunen monopol på loppisar just nu. Det är också helt ologiskt, säger Maria Wiberg.

Det som skiljer Hötorget från andra stora marknader är att Hötorget är ett av Stockholms 50 torg där torghandel får bedrivas. Det innebär att det finns av kommunfullmäktige fastställda ytor avsedda för torghandel. På dessa ytor får ingen annan verksamhet än handel bedrivas, enligt Stockholms Stad.

"Man kan se det lite som en saluhall fast utomhus. Vi gör därför bedömningen att torghandeln, och därmed även Hötorgets söndagsmarknad som fortfarande är torghandel fast i en lite annan skepnad, kan bedrivas som vanligt så länge övrig handel får vara öppen som vanligt", skriver Tove Hedman, markupplåtare på Stockholms stad.

Finns en gräns

Enligt Bitte Bråstad, Folkhälsomyndighetens chefsjurist, är problematiken för loppis– och marknadsbranschen just att den faller inom ordningslagen och därmed finns en gräns för antalet personer. Hon anser att handel utomhus kan vara mindre riskabelt än handel som sker inomhus.

– Det är inte just loppmarknader och marknader som är risken, utan antalet människor som samlas. När regeln för antal deltagande för offentliga tillställningar och sammankomster infördes utgick man från ordningslagen, säger Bitte Bråstad.

– Just loppis och marknader hamnade på ena sidan gränsen medan annan form av handel till exempel köpcentrum inte gör det, vilket är olyckligt för den här branschen.

Åsa Johansson/TT

FAKTA

Faktaruta: Tio större loppmarknader i Sverige

Flera av dessa loppmarknader är i dagsläget stängda på grund av restriktioner till följd av coronaviruset:

1. Hornstulls Marknad, Stockholm

2. Ludvika Loppmarknad, Ludvika

3. Bakluckeloppis Norra fältet, Karlstad

4. Bakluckan i Norrskedika

5. Mellösa Prylmarknad & Loppis, Mellösa

6. Naturiosa, Öland

7. Framtid Loppmarknad, Helsingborg

8. Bakluckeloppis i Lund, Lund

9. Loppis i Fornåsa, Motala

10. Bakluckeloppis Solvalla, Stockholm

Källa: Respektive loppmarknads hemsida

Ekonomi

Vikande optimism på Asiens börser

Börserna i Hongkong och Tokyo vände nedåt under förmiddagen, efter att ha stigit vid öppning. Arkivbild.
Börserna i Hongkong och Tokyo vände nedåt under förmiddagen, efter att ha stigit vid öppning. Arkivbild.
Fotograf: Eugene Hoshiko/AP/TT
Ekonomi
Ekonomi

För fjärde dagen i rad började handelsdagen med positiva siffror på de ledande börserna i Asien. Men efter en stark inledning, då både Hang Seng-index i Hongkong och Nikkei 225-index i Tokyo steg med över en procent, vände kurvan nedåt under förmiddagen.

Efter ett par timmars handel var Nikkei 225 tillbaka på samma nivå som vid onsdagens stängning. Likadan såg kurvan ut för det bredare Topixindexet, som hade sjunkit knappt 0,1 procent.

Även Hang Seng-index sjunker efter öppningens kraftiga uppgång. Efter en timmes handel var nedgången nästan 0,2 procent.

Shanghais kompositindex började också på plus, men hade under förmiddagen fallit med knappt 0,2 procent.

Utrikes

Studie: Malariamedicin inte bättre än placebo

Forskare menar att malariamedicinen hydroxiklorokin inte fungerar bättre än placebo mot coronasmitta. Arkivbild.
Forskare menar att malariamedicinen hydroxiklorokin inte fungerar bättre än placebo mot coronasmitta. Arkivbild.
Fotograf: David Zalubowski
Utrikes
Utrikes

Det omdiskuterade malariamedicinen hydroxiklorokin hjälper bara marginellt bättre än placebopreparat mot coronasmitta, enligt en studie som har publicerats i New England Journal of Medicine.

Forskare från University of Minnesota har studerat 821 personer som hade blivit exponerade för coronasmitta. Försökspersonerna fick antingen hydroxiklorokin eller placebo. Knappt 12 procent av de som hade fått läkemedlet konstaterades senare smittade, jämfört med drygt 14 procent av de som fick placebo.

Enligt studien är den skillnaden så liten att den egentligen inte spelar någon roll med tanke på försöksgruppens storlek.

– Vi är besvikna. Vi ville att detta skulle fungera, säger David Boulware som ledde studien, till CBS News.

Tidigare har en studie av läkemedlet publicerad i tidskriften The Lancet menat att det till och med kan öka risken att insjukna i covid-19. The Lancet har sedan dess låtit meddela att den studien innehöll brister.

Hydroxiklorokin har lyfts fram som en möjlig kur mot covid-19 av bland andra USA:s president Donald Trump och Brasiliens president Jair Bolsonaro.

Utrikes

FN-samtal på gång i Libyen

Striderna i Libyen fortsätter. Bild tagen efter en flygräd mot en militärakademi i Tripoli i januari i år.
Striderna i Libyen fortsätter. Bild tagen efter en flygräd mot en militärakademi i Tripoli i januari i år.
Fotograf: Hazim Ahmed/AP/TT
Utrikes
Utrikes Styrkor från Libyens internationellt erkända regering (GNA) har återtagit kontrollen över Tripolis flygplats. Samtidigt meddelar FN att nya samtal om eldupphör har inletts.

Krigsherren Khalifa Haftars LNA-styrkor intog flygplatsen i april i fjol, men LNA har inte lyckats ta sig in i de mest centrala delarna av huvudstaden. Enligt GNA har regeringsstyrkorna de senaste veckorna återtagit en rad nyckelpositioner i staden, och till slut genom en större offensiv som inleddes i onsdags alltså även flygplatsen.

– Våra styrkor har till fullo befriat Tripolis internationella flygplats, säger Mohamad Gnounou, talesperson för GNA, och lägger till att gruppen "jagar bort Haftars milis".

FN uppger att ett eldupphör mellan de stridande har kommit något närmare. Det tillfälliga särskilda sändebudet Stephanie Williams uppges ha träffat en delegation från Haftars LNA, och ska enligt FN inom de närmaste dagarna även hålla ett möte med GNA.

FN uppmanade i januari båda parter till att snabbt nå en vapenvila, och i februari deltog båda sidor i ett samtal om eldupphör, men sedan dessa har dialogen dem emellan avbrutits och vapenvilan brutits.

Stéphane Dujarric, talesperson för FN-chefen António Guterres, säger nu att den påbörjade dialogen är ett första positivt steg och att förhandlingarna ska baseras på de förslag FN lade fram inför samtalet i februari.

Förra veckan uttryckte FN oro över att Ryssland, som stöder Haftar, hade skickat 14 stridsflygplan till Libyen.

FAKTA

Fakta: Kaos i Libyen sedan 2011

Libyen styrdes under fyra decennier av diktatorn Muammar Gaddafi. Men demonstrationer i grannländerna Tunisien och Egypten under början av 2011 utlöste en väpnad revolt. Gaddafi störtades och gav sig på flykt. Den 20 oktober samma år fångades han och dödades under kaotiska omständigheter i hemstaden Sirte.

En övergångsregering bildades, men striderna fortsatte och sedan dess har ingen lyckats ta kontroll över hela landet.

2014 skedde en splittring, när general Khalifa Haftar bröt med styret i Tripoli och etablerade ett rivaliserande maktcentrum i Tobruk i östra Libyen. Där finns ett alternativt parlament, ett alternativt oljebolag och en alternativ centralbank.

FN och många västmakter stödjer Tripoliregeringen, kallad GNA och ledd av Fayez al-Sarraj. Men även Tobrukregeringen har stöd av flera viktiga aktörer, exempelvis grannlandet Egypten samt Ryssland, som anser att Haftars hårdhandskar är en bättre garant mot extrem islamism.

För EU:s tungviktare Frankrike och Tyskland är Libyen ett avgörande gränsland för migrantströmmarna till EU. Laglösheten där har lockat flyktingsmugglare, som etablerat olagliga och livsfarliga rutter för migranter från många andra afrikanska och asiatiska länder. Italien har tidigare nått uppgörelser med libyska ledare om att kontrollera migranttrafiken, men de har fallit på att ingen har full kontroll över Libyens territorium.

Källa: Landguiden/UI med flera

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

NannyPoppins

Fler tar hjälp av nanny - ökningen väntas fortsätta när RUT-avdraget tredubblas

NannyPoppins Det finns just nu ett stort intresse av att anlita en nanny. Barnvaktsföretaget NannyPoppins beskriver hur det finns ett stort intresse för att få hjälp med barnpassning och att det stora intresset förväntas växa när möjligheten att göra skatteavdrag för tjänsten utökas.

Det är en fantastisk förmån att vara förälder. Du får möjligheten att se ett barn växa upp och formas till en egen människa och utvecklas år för år. Men med det sagt så behöver föräldraskapet inte alltid vara enkelt - det är prövande att vara förälder. Du måste ha förmågan att prioritera mellan saker i livet, du aldrig hade velat prioritera mellan. Det gäller därför att göra de val och beslut som är bäst för familjen som helhet - även om det inte finns något facit över vad som är rätt beslut i alla situationer. Ett sätt att frigöra mer tid att göra de saker du vill och behöver göra som förälder är att ta in en nanny. En nanny som kan bidra till omsorgen av ditt barn och avlasta dig som förälder några timmar i veckan och på så sätt frigöra tid för att ni kan göra annat.

Nanny - möjliggör tid för karriär och socialt liv

Möjligheten att få hjälp av en nanny innebär att man skapar tid för annat som man tidigare inte haft tid att göra. Det kan handla om att arbeta de där extra timmarna på jobbet, kanske för att senare kunna göra anspråk på en chefstjänst eller annat roligt uppdrag man är intresserad av. Det kan också innebära att man får mer tid över till att träffa vänner, eller släkt.

Trygg barnvakt

En av NannyPoppins viktigaste fokusområden är trygghet. Det är viktigt att familjen känner sig trygg med att den barnflicka man anlitar är pålitlig och trygg i omsorgen av ens barn. Därför har NannyPoppins ett mycket seriöst rekryteringsförfarande där bara en ett fåtal av hundra sökanden får jobbet. Rekryteringsförfarandet innehåller flera olika djupintervjuer samt tester och ett krav är att personen innan den anställs som barnvakt, har erfarenhet av att passa barn. NannyPoppins kontrollerar även att personen inte förekommer i belastningsregistret, samt gör flertalet slagningar i offentliga register för att kontrollera att personen inte förekommer i övriga domstolstvister. Vill du läsa mer om NannyPoppins rekryteringsprocess av barnvakt.

Pedagogisk barnflicka

Det blir allt vanligare att föräldrar önskar en pedagogisk nanny. Det handlar givetvis inte om att mötet mellan barnvakt och barn ska bli en undervisningssituation, utan att de lekar och aktiviteter som nannyn gör med barnet har en pedagogisk baktanke i syfte att utveckla barnets förmåga att läsa, skriva, räkna och tala. Det går även att ägna en viss del av tiden med nanny till traditionell läxläsning, Skatteverket medger att 10 procent av barnpassningstillfället får ägnas åt detta givet att familjen i fråga vill ha fullt RUT-avdrag.

Handplockad nanny

NannyPoppins handplockar alltid en nanny till er familj. Det innebär att företaget lyssnar in era behov och förutsättningar och utifrån det sätter er i kontakt med en av bolagets nannys som stämmer in på era önskemål. Ni får träffa er nanny för ett första gratis möte och därefter ta ställning till om ni vill gå vidare. Det finns även andra aktörer som arbetar med barnpassning, en sådan är myNanny, läs mer om myNanny här och hitta en nanny.

Utrikes

Mörka rekord i Mexiko och Brasilien

Människor promenerar i centrala Mexico City.
Människor promenerar i centrala Mexico City.
Fotograf: Rebecca Blackwell/AP/TT
Utrikes
Utrikes Antalet nya dödsfall i covid-19 stiger i såväl Mexiko som Brasilien, de två länder i Latinamerika med flest registrerade avlidna till följd av viruset.

I Mexiko har myndigheterna det senaste dygnet för första gången rapporterat fler än 1 000 nya dödsfall, 1 092 stycken. Det är över dubbelt så många än dagen innan, men förklaras med att myndigheterna intensifierat arbetet med att identifiera vilka dödsfall som har orsakats av covid-19.

– De senaste 20-25 dagarna har vi haft olika fall som av olika anledningar har tagit lång tid att registrera, säger vice hälsominister Hugo López-Gatell Ramírez.

Totalt har därmed minst 11 700 personer avlidit till följd av covid-19 i Mexiko. Antalet konstaterat smittade är uppe i över 101 000 människor, en siffra som tros vara betydligt högre.

I Brasilien lyder det nya mörka dygnsrekordet 1 349 avlidna, enligt myndigheterna. Sammanlagt har drygt 32 500 personer avlidit i pandemin, vilket är det fjärde högsta dödstalet efter USA, Storbritannien och Italien.

Fler än 584 000 har konstaterats vara smittade med coronaviruset i Brasilien, den högsta siffran i världen efter USA. Antalet smittade antas av experter dock vara mycket högre.

Inrikes

En till sjukhus efter grovt våldsbrott

Ett grovt våldsbrott har inträffat i Alvesta. Arkivbild.
Ett grovt våldsbrott har inträffat i Alvesta. Arkivbild.
Fotograf: Fredrik Sandberg/TT
Inrikes
Inrikes

En person har först till sjukhus och en har gripits vid en polisinsats i Alvesta, rapporterar SVT Nyheter Småland.

Polisen är fåordig om händelsen förutom uppgiften att det rör sig om ett grovt våldsbrott utomhus, larmet kom vid 20.37.

– Det råder förundersökningssekretess, säger Johan Sjögren, jourhavande förundersökningsledare, till SVT.

Ett område har spärrats av under natten.

Utrikes

Obama: "Era drömmar är betydelsefulla"

USA:s förre president Barack Obama under sitt tal från hemmet i Chicago.
USA:s förre president Barack Obama under sitt tal från hemmet i Chicago.
Fotograf: My Brother's Keeper Alliance/The Obama Foundation/AP/TT
Utrikes
Utrikes USA:s förre president Barack Obama har för första gången i en livesändning kommenterat de omfattande demonstrationerna i landet.
– Ni är betydelsefulla, säger han till landets unga svarta befolkning.

I ett digitalt anförande från sitt hem i Chicago uppmanar han alla amerikanska städer att se över och reformera sina polismyndigheters våldsmetoder.

Han säger också att han har förståelse för den förtvivlan och ilska som har drivit protesterna efter den svarte obeväpnade George Floyds död under ett polisingripande för nio dagar sedan. Men han passar samtidigt på väcka ett hopp av optimism.

– Hur tragiska de senaste veckorna än har varit, så svåra och skrämmande och osäkra som de har varit, har de också inneburit en möjlighet för människor att bli medvetna om dessa underliggande tendenser, säger han och fortsätter:

– De ger oss möjlighet att arbeta tillsammans för att göra något åt dem, ta itu med dem, för att förändra USA och få landet att leva upp till sitt höga ideal.

Stark kontrast

Den förre presidenten vände sig också direkt till landets unga svarta befolkning.

– Jag vill att ni ska veta att ni är betydelsefulla, jag vill att ni ska veta att era liv är betydelsefulla, att era drömmar är betydelsefulla.

Tonen i Obamas tal är en stark kontrast till efterträdaren Donald Trumps sätt att bemöta de omfattande protesterna, varav en del har blivit våldsamma. Trump har genomgående krävt att landets städer och delstater ska sätta in tuffa polisåtgärder för att stävja oroligheterna och har hotat med att kalla in militären.

Obama nämnde inte Trump i sitt tal, men har kritiserat den nuvarande presidenten flera gånger de senaste veckorna.

Protester under Obamas tid

Anförandet var en del av en paneldebatt med USA:s förre justitieminister Eric Holder och andra tongivande svarta personer. Debatten arrangerades av "My brother's keeper alliance", ett program riktat till unga svarta, som Obama instiftade 2014 i kölvattnet av den dödliga polisskjutningen mot den svarta tonåringen Michael Browon i Ferguson i delstaten Missouri.

Även under Obamas tid vid makten skedde flera uppmärksammade dödsfall där polis dödade obeväpnade svarta män, som ledde till demonstrationer och manifestationer.

NÄSTA ARTIKEL