– Mikael Rubin väljer att inte lyssna på 4 300 invånare som förtjänar bättre respekt än det här, sa Axel Bengtsson när han möttes av media i samband med att han överlämnade sin namninsamling för att låta Trelleborgarna folkomrösta om den östra infarten. Foto: Pernilla Nielsen Negrén
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Det blev kommunvägledare Mahmoud Moustafa i rådhusets kundtjänst som fick ta emot de 4 354 rösterna som överlämnades av initiativtagaren Axel Bengtsson.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Ann-Christin Olsson i Mellanköpinge, Megan Ask, Fru Alstad, och Maria Böös från Stora Isie var besvikna på att ingen i kommunledningen tog emot följet som ville överlämna namnunderskrifterna direkt till dem det berör.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Söderslättspartiets Fredrik Winge, Giesela Ahvander, Anders Ahvander och Christian Ottergren förespråkar en betalväg i form av en tunnel som alternativ till östra infarten som de menar är en ekonomisk risk utan stöd av Trafikverket.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
– Min förhoppning är så klart att det blir en folkomröstning, att politikerna vågar sig på utmaningen att lyssna på folket, sa Axel Bengtsson innan han tog en kölapp för att lämna in namninsamlingen i rådhusets kundtjänst.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Kommunledningen ville inte prata folkomröstning och namninsamling med Axel Bengtsson. Det ville däremot media som var på plats när han lämnade över 4 300 namn för en omröstning om infarten.

Rubin tog inte emot namninsamling

TRELLEBORG ”Jag är stum”, ”uselt” och ”ett stort svek mot invånarna”.
Det var något av allt som sades när namnunderskrifterna för en folkomröstning om hamninfarten fick lämnas i rådhusets kundtjänst i Trelleborg när ingen från kommunledningen mötte upp.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på Skånskan.se
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din mejlkorg

Dagens fråga

Öppnar du ytterdörren för okända?

Loading ... Loading ...