Albin Lagergren under träningen i Scandinavium i går inför EM-premiären mot Schweiz i kväll. Foto: TT

Lagergren redo för spel

Handboll Svenska landslagets ende vänsterhänte högernia, Albin Lagergren, är klar för spel mot Schweiz i EM-premiären i kväll.

Sveriges premiärmatch visas i TV6 med start 20:30.

– Jag var med på alla övningar under träningen på torsdagen. Detta var den andra fulla träningen som jag gjorde inför EM, så det känns bra. Men jag spelar mot Schweiz och det känns skönt, sade han till Sportexpressen.
Lagergren missade Sveriges blågula dubbelmöte med Egypten på grund av en fotskada, men enligt honom själv hade han kunnat spela.
– Det var en försiktighetsåtgärd för att inte få något bakslag, det är premiären som gällt. Jag har tränat med annat under tiden som laget har spelat. Sånt som inte belastar foten så mycket, förklarade han för SVT Sport.

Den 27-årige före detta Kristianstadsspelaren, numera Magdeburg, skadade foten i våras och missade hela förra säsongen. Men det är en ny fotskada som har satt stopp för honom nu.
– Det är en ny skada, det är inte samma. Jag har varit lite småskadad men jag börjar komma tillbaka vad jag var innan och det känns bättre. Men det är klart att det har varit jobbigt att inte spela. Man vill alltid vara med och bidra, fortsatte Albin Lagergren till Sportexpressen.

I uppladdningsmatcherna tidigare i veckan mot Egypten har högerhänta skyttar fått agera från högernioposition.
Till exempel har såväl Linus Arnesson, Lukas Nilsson som Simon Jeppsson dragit sig in från höger mot mitten för att avlossa sina skott. Det har därmed saknats ett riktigt skyttehot från höger.
Så Lagergrens återkomst bör ge ett spetsigare anfall.

Och Lagergren är laddad inför EM på hemmaplan.
– Det kan inte bli roligare. När man går och tänker på det blir man småpirrig. Det ska bli fantastiskt att få springa in i Scandinavium framför nära och kära, avslutade han till Sportexpressen.

Sveriges premiärmatch visas i TV6 med start 20:30.

Sportresultat

Sport i dag