Fem raka borta för Redhawks

ishockey EM i handboll ställer till det för Malmö Redhawks som med sin arena upptagen av annat har att se fram emot fem raka matcher på bortais. Med start i Karlstad på torsdagen.

Färjestad, trea i SHL-tabellen, blir en tuff nöt att knäcka för ett Malmö Redhawks som inledde året svagt hemma mot Örebro.
– Det är alltid tuffa matcher i Löfbergs Arena, säger Redhawks assisterande tränare Martin Filander, som fått jobba utan sin huvudtränare under inledningen av veckan.

Peter Andersson har befunnit sig på blixtvisit på andra sidan Atlanten, för att delvis kunna medverka på Calgary Flames ”papparesa”, där spelarnas pappor får följa med på bortamatcher. Andersson ansluter dock till laget under torsdagen.
När det gäller matchen så vet Martin Filander vad han har att vänta sig.
– Vi har goda erfarenheter från matcherna i Karlstad och har en vana att prestera bra där. Men vi möter ett av de främsta lagen i SHL när det gäller de offensiva bitarna. Vi behöver vara tighta defensivt och samtidigt våga hålla i pucken.

På spelarfronten får man klara sig utan Jesper Jensen, som utgick senast. Men Lars Volden är tillbaka i full träning och tillgänglig för spel igen. Redhawks har med sig tolv forwards och åtta backar upp till Karlstad.
På skadelistan: Matias Lassen, Jesper Jensen, Emil Sylvegård, Max Görtz.
Topptippade Färjestad har fått med sig två segrar på de fem senaste matcherna och vann senast, 2 januari, hemma mot Linköping.

Sportresultat

Sport i dag