Svedala

Falska poliser gav sig på 90-åringar på Söderslätt

De falska poliserna försöker förmå äldre kvinnor att först vid samtal och sedan ett besök i hemmet lämna ifrån sig kontokort tillsammans med person- och inloggningsuppgifter. Christine Olsson/SCANPIX
Svedala
Svedala SVEDALA/VELLINGE På tisdagen utsattes fem kvinnor i Svedala och Vellinge kommuner för samtal och i ett fall hembesök av bedragare.

Det var på tisdagskvällen som ytterligare fall av försök till bedrägeri och så kallade befogenhetsbrott polisanmäldes efter att falska poliser kontaktat äldre kvinnor på Söderslätt.

Två i Svedala, två i Höllviken och ett i Falsterbo där de falska poliserna lyckats lura en 90-årig kvinna som de även besökt i hemmet. Där har kvinnan förmåtts att lämna ifrån sig två bankkort samt ett Ica-kort.

Enligt polis som larmades till adressen klockan 19.20 ska minst en person varit på plats i 90-åringens bostad. Det är i nuläget dock oklart om några tillhörigheter saknas eller om pengar tagits ut från korten. Det finns dock ett signalement på mannen som kom till kvinnans bostad.

– Jag vet inte hur snabbt vi kan få stopp på det här, men den här formen av bedrägerier har ökat markant. Det är verkligen inte enkelt för de utsatta kvinnorna att värja sig mot en övertygad person som ringer och utger sig för att vara polis, säger Jörgen Sjåstad, kommunpolis i Vellinge, som räknar med att det finns ett mörkertal som inte anmälts.

Som Skånskan berättat tidigare har även ett tiotal kvinnor i Limhamn och Slottsstaden i Malmö drabbats på liknande sätt enbart under måndagen. Och dagen koncentreras bedrägeriförsöken till Söderslätt, i Vellinge och Svedala. I nuläget finns dock inga fall anmälda i Trelleborgs kommun.

– De här är bedragare som befinner sig i närheten när de ringer. Målsättningen är att ta sig in i bostaden efter att de bett kvinnorna att samla ihop mediciner, bankkort och värdesaker med motivering att de ska komma och hämta dem, säger Jörgen Sjåstad och tillägger:

– Men polisen jobbar inte på det viset. Vi hämtar inga värdesaker och vi legitimerar oss alltid vid besök.

Även en 97-årig kvinna bosatt på ett serviceboende i Svedala kommun har de falska poliserna försökt lura. Vid ett samtal har en uppringare bett om hennes personuppgifter med hänvisning till att hon skulle vara skyldig honom 20 000 kronor.

Kvinnan har lämnat ut uppgifter, men senare anat oråd och berättat vad som hänt för personal på boendet. Personalen har i sin tur kontaktat kvinnans gode man som efter en kontroll med banken kunnat konstatera att inga pengar saknas på kvinnans konton liksom polisanmält händelsen.

Ytterligare två kvinnor i Höllviken samt en kvinna i Svedala fick under tisdagskvällen samtal från en person som uppgett att han är från polisen. De drabbade är alla över 90 år och har bland annat fått veta att de är utsatta för brott, men här har dock inte bedragarna gjort hembesök.

– Jag önskar att anhöriga till äldre personer hjälper dem att plocka bort sina personuppgifter från nätet, på Hitta, Eniro och liknande sidor. Det är ju här som bedragarna hittar sina offer, men de flesta behöver ju faktiskt inte finnas där, säger Jörgen Sjåstad.

Svedala

Trädäck vid dammen när parken byggs om

En bild i fågelperspektiv över stadsparken i Svedala
Det lila fältet är dammen, det gula platsen för ett framtida trädäck med utsikt mot scenen. Lekplatsytan, grön, växer och placeras i anslutning till gymmet, rött område.
Fotograf: Svedala kommun
Svedala
SVEDALA Ett utegym, en ny lekplats för alla åldrar tillsammans med ett trädäck vid dammen är några av åtgärderna som är i slutfas för att bli verklighet i Svedalas stadspark.

Omvandlingen till att göra Svedalas stadspark till en mer attraktiv och samtidigt tryggare mötesplats närmar sig. Önskemål och tankar från invånarna om vad parken ska innehålla har nu processats till ett konkret förslag.

Önskemålen från invånare och även de förskolebarn som lagt förslag handlar i stort om att lyfta fram och synliggöra den fyrkantiga dammen från 1950-talet mer, modernisera lekplatsen för fler åldrar liksom att det byggs ett utegym.

Förebilden för gymmet finns i Bara och även Pildammarnas gym i Malmö lyfts som ett bra exempel.

Flera träningsställningar i en parkmiljö
Ett gym som det skulle kunna utformas i stadsparken i Svedala Fotograf: Svedala kommun

Politiker fick se förslag

- Så mycket som möjligt ska göras så snart det är möjligt, och det nu innan sommaren. Med tanke på läget just nu kanske en del får skjutas fram och utföras längre fram men allt ska vara klart under året, berättar Johanna Andersson, gatu- och parkchef i Svedala kommun.

Tekniska nämndens politiker fick vid sitt senaste möte ta del av det konkreta förslag som förvaltningen arbetat fram. Framför allt idén för en utbyggd lekplats men utan att peka ut exakt vilka lekredskap som köps in eftersom det inte är fastlagt då upphandlingen görs enligt SKL:s centrala avtal.

Lekplatsen i Stadsparken Noaks ark, Svedalas första temalekplats, har gjort sitt och ersätts nu mer nya redskap som inte enbart är för de yngsta. Fotograf: Pernilla Nielsen Negrén, Arkiv

Lekplats för alla

- Idag riktar sig lekplatsen mer mot små barn och det som mest önskas är klätter- och balanslek men även rutschkana och en linbana, berättar Johanna Andersson.

Totalt satsar kommunen 2,5 miljoner kronor från 2020 års grönytebudget som ska höja standarden på parken som även får ett utegym som placeras strax bredvid dammen där det finns ett litet hus som ska tas bort. Hela dammen hägnas också in med ett smidesstaket och allt nätstaket ska tas bort.

En liten vattensamling, damm, med buskar och träd runt om.
Dammen som anlades på 1950-talet ska öppnas upp mer och få ett trädäck. Fotograf: Pernilla Nielsen Negrén

Dammen viktig

- Dammen ses som en stor tillgång för hela parken. Vi kommer att öppna upp mot vattnet och även få ett trädäck på den norra sidan. Däcket byggs för att man ska komma närmare dammen men också som en plats att sitta på för att kunna titta bort mot scenen, säger Johanna Andersson.

Även entréerna in i parken ska lyftas fram och tydliggöras, nya träd och buskar ska planteras, fler sittplatser skapas liksom ljussättningen ska uppdateras. Den stora grönytan ska finnas kvar för att möjliggöra allt från evenemang till brännboll.

- Sedan tidigare har armaturen på de genomgående gångstråken bytts ut men nu är det även viktigt att belysa gymmet och lekplatsen, säger Johanna Andersson, som även planerar för effektbelysning på olika platser i parken.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Wästgötafinans.se

Vilka kriterier måste jag uppfylla för att få ta ett privatlån?

Wästgötafinans

För att du ska kunna få igenom ett privatlån så behöver du uppfylla ett antal kriterier. Dessa kan komma att ändras beroende på vem du ansöker om lånet hos men de följer oftast ett antal generella punkter (mer om det senare) vilka du måste uppfylla för att överhuvudtaget kvalificera dig för privatlånet.

Vad är ett privatlån egentligen för något?

Innan vi går in på dessa kriterier, så vill vi kortfattat förklara vad ett privatlån egentligen är för något. Ett privatlån är helt enkelt en form av lån utan säkerhet, vilket innebär att det inte krävs någon form av säkerhet för att lånet ska beviljas.

Det är viktigt att understryka det faktum att själva lånet i sig egentligen kan använda till vad du än önskar. Oavsett om du planerar att renovera huset, boka din drömsemester eller finansiera den senaste elektroniken, är helt upp till dig själv.

Du behöver också vara medveten om att privatlån har flera olika benämningar där termer såsom blanco lån, smslån, snabblån och andra liknande termer som kreditgivare använder sig av för att marknadsföra det till sina konsumenter.

Vilka är grundkriterierna för att få låna?

Privatlån kräver alltid att du uppfyller flera grundkrav för att överhuvudtaget kunna ha möjligheten att ansöka om lånet i först taget. VI kan inte lista alla de kriterier eftersom alla långivare har olika krav, dock så finns det ett antal av dessas som alla kreditgivare tillämpar när det kommer till låneprocessen såsom www.wastgotafinans.se, nämligen följande:

● Du måste vara minst 18 år gammal, vissa aktörer kan kräva att du är äldre än så.

● En deklarerad inkomst krävs, dock så kan summan variera beroende vem du ansöker hos.

● De flesta långivare kräver att deras sökande har ett fläckfritt förflutet utan några betalningsanmärkningar men det finns också långivare som erbjuder lån till personer med betalningsanmärkningar (mer om det senare).

● Du får inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden oavsett hur stor beloppet är.

● Du får inte ha en skyddad identitet

● Du måste även vara folkbokförd i Sverige med en fysisk adress

Förutom ovanstående så kan du även få igenom privatlånet genom att använda dig av en medsökande, som självfallet måste uppfylla grunder kriterierna ovan, samtidigt som hen behöver en stabil och fläckfri privatekonomi.

Kan jag få igenom lånet även om jag har en eller flera betalningsanmärkningar?

Förr i tiden så var det i princip omöjligt att få igenom ett privatlån om man hade en eller flera betalningsanmärkningar. Dock så har det på senare år dykt upp flera aktörer vilka specialiserat sig på att erbjuda privatlån till konsumenter vilka har betalningsanmärkningar i bagaget.

Dessa kreditgivare bedömer varje sökande individuellt vilket innebär att även om du har en eller flera betalningsanmärkningar sen tidigare men har en ordnad ekonomi vid tillfället som du ansöker, så kan du komma att få igenom privatlån.

Du kan även få erbjudanden om en mindre lånesumma än den du ansökt om, men detta är något som återigen sker per individuell basis. Med andra ord så kan du aldrig veta vad som gäller i ditt fall innan du ansöker om privatlånet.

Hur gör jag för att hitta det bästa privatlånet?

Man ska aldrig hoppa på de första erbjudanden som erbjuds utan beakta sina alternativt genom att jämföra ett antal erbjudanden och ställa de helt enkelt mot varandra. Även om det låter som sunt förnuft så skulle du bli förvånad gällande hur många sökanden som hoppar på den första bästa erbjudande som då får syn på. Vi har genom att anamma ovanstående lyckats spara flera tusen kronor per månad genom att helt enkelt jämföra olika erbjudanden.

Svedala

Unga utsatta för hot och skadegörelse

Polis larmades till Bökebergsgatan på fredagskvällen.
Fotograf: Johan Nilsson/TT
Svedala
SVEDALA Polis larmades till Mötesplatsen på Bökebergsgatan i Svedala i fredagskväll efter både knivhot och skadegörelse av en bil.

Det var i fredags kväll vid klockan 21 som två unga tjejer, 13 och 14 år gamla, ska ha hotats med kniv av två okända killar som uppskattas vara i 17 till 20-årsåldern. Enligt polisen ska de inte ha utsatts för något rån.

Ung förare utsatt

I anslutning till platsen har även ett gäng med ett tiotal personer ha gett sig på en bil i vilken en 18-årig tjej satt. Enligt polisanmälan ska gänget sparkat och slagit på fordonet så att den skadades. Bland annat har vindrutetorkare brutits av och andra bildetaljer skadats.

Polis larmades

- Jag vet inte anledningen bakom detta, men en patrull har varit på plats. Just vid tidpunkten var ingen av våra trygghetsvärdar där, men vi pratar regelbundet med varandra och uppdaterar oss på läget, säger Jan-Ingvar Nilsson, kommunpolis i Svedala.

Är det stökigt just nu i Svedala?

Nej, det kan jag inte säga att det är hela tiden, men ibland inträffar det sånt här, säger Jan-Ingvar Nilsson.

Ingen person ska ha skadats i samband med händelserna som i nuläget inte heller någon utpekad gärningsperson är misstänkt för.

Svedala

Företagare drar igång lokal torgdag

Magnus Lindgren, Kaffevista och Rune Nilsson, 2remmare, har gemensamt tagit initiativet till en torgdag på Stortorget i hopp om att den ska bli återkommande.
Fotograf: Svedala kommun
Svedala
SVEDALA Kaffe och godis, bröd och falafel ska saluföras på Stortorget när lokala företag hoppas att Svedalaborna är med på initiativet att arrangera en torgdag på lördag.

- Förhoppningen är att detta är starten på den torgverksamhet som det pratats om att dra igång i Svedala i så många år, säger företagaren Rune Nilsson, som sedan 25 år tillbaka driver godisverksamheten 2Remmare i Svedala.

Tillsammans med Magnus Lindgren och hans kaffevagn Kafferista kläckte han idén till en torgdag på Stortorget. Efter en positiv kontakt med kommunen har de fått klartecken för att avgiftsfritt och med generöst avstånd arrangera torgdagen på lördag mellan klockan 9 och 13.

Färre sålda kaffe

- Vi är inga som lägger oss ner och dör, vi måste göra något positivt, säger Magnus Lindgren som de senaste veckorna sett hur antalet sålda kaffe från hans vagn, som rutinmässigt finns på Svedala station, dalat markant.

- Men å andra sidan kommer många som är permitterade förbi och köper en kaffe, säger han positivt. Det trots att han i nästa mening berättar att 75 procent av årsomsättningen just nu försvunnit för honom när bland annat Malmös garden show samt food truck-festival tillsammans med ytterligare engagemang ställt in.

Även Rune Nilsson som säljer godis vidare till bland annat marknadsknallar över hela landet har märkt av nedgången i takt med att marknad efter marknad nu ställer in.

Torgdag regelbundet

- Än så länge är det inte något problem, men i maj måste det komma igång igen. Skulle norska myndigheter avblåsa 17 maj skulle det tynga resultatet rejält eftersom vi skickar mycket godis till Norge. Det handlar nog om 15, 20 procent, säger Rune Nilsson.

För en stund vill företagarna i stället göra något positivt och samla andra lokala verksamheter så här i coronatider. Samtidigt är initiativet att på sikt få igång en regelbundet återkommande torgdag mitt i Svedala.

Bröd, falafel och vitlök

- Vi vill ta tillfället i akt när mycket är inställt och Svedalaborna kanske är ute och rör sig lokalt och då se vilken reaktion vi får, säger Rune Nilsson, som hade önskat att torget fick handel åtminstone en lördag i månaden.

På torget kommer det förutom godis och kaffe från initiativtagarnas också att saluföras bröd och kakor från Vismarlövs café och bagarstuga, lokalt odlad vitlök och på plats kommer även Falafelvagnen samt Ahlgrens munkar från Skurup tillsammans med ytterligare verksamheter som man haft kontakt med.

Svedala

Böcker som take away ska stilla läshungern

Böcker på rad på en bibliotekshylla.
Bibliotekarierna plockar ihop bokpåsar enligt önskad genre.
Fotograf: Björn Larsson Rosvall/TT
Svedala
SVEDALA Spänning? Romantik? Eller kanske en påse fylld med överraskningar?

Inspirerade av restauranger som börjat med service och avhämtning i dörren har Svedalas bibliotek nu tagit boklånet ett steg längre. Läshungern kan nu stillas utan att fysiskt gå in på ett bibliotek med hjälp av en hämtmeny där beställning av en bokpåse satts ihop under namnet Biblioteksexepressen.

Nytt sätt att nå ut

- Om andra i samhället ställer om måste även biblioteken göra det för att nå personer som inte har möjlighet eller just nu avstår från att besöka sitt bibliotek, säger Eva Thorgilsson, kultur- och bibliotekschef i Svedala.

Hur går det då till att beställa sig en bokpåse? Jo, menyn finns att läsa på bibliotekets hemsida och via mejla eller telefon görs beställningen inom en rad olika genrer. Påsar för både barn, ungdomar och vuxna erbjuds, men det handlar inte om möjligheten att beställa specifika titlar utan att få en ihopplockad bokpåse med ett visst tema.

Påse hålls fram med texten Biblioteksexpressen.
Take away-påsen lämnas utanför biblioteken i både Svedala, Klågerup och Bara. Fotograf: Svedala kommun

Tio olika påsar

- Bibliotekspersonalen är proffs på det här och vet de vad du gillar så plockar de ihop något bra, lovar Eva Thorgilsson.

Take away-tjänsten som finns i både Svedala, Bara och Klågerup ger låntagaren möjlighet att välja påsar med ett tiotal olika teman som - kända och okända personer, mysig spänning eller klassiker. Även bokpåsar med ljudböcker liksom faktaböcker plockas ihop.

- För den som är riktigt modig finns det dessutom en överraskningspåse. Och det finns även möjlighet att låna en påse med brädspel, kanske för en familj som är hemma i karantän, föreslår Eva Thorgilsson.

Lagen ska följas

Bibliotekschefen konstaterar att besökarna fortsatt att komma till kommunens bibliotek, men att antalet minskat i takt med samhället i övrigt ställt om.

Porträtt av kvinna med långt rödbrunt hår och rödmålade läppar.
- Det här är ett roligt upplägg, men samtidigt finns det ett allvar i detta eftersom vi följer bibliotekslagen som innebär att biblioteken ska vara tillgängligt för alla, säger Eva Thorgilsson, kultur- och bibliotekschef i Svedala. Fotograf: Pernilla Nielsen Negrén

- Det här är ett roligt upplägg, men samtidigt finns det ett allvar i detta eftersom vi följer bibliotekslagen som innebär att biblioteken ska vara tillgängligt för alla, säger Eva Thorgilsson, kultur- och bibliotekschef i Svedala och säger avslutningsvis:

- Det här är ett nytt sätt att jobba för att nå ut, men samtidigt hoppas vi att böckerna kan skapa lite glädje och förströelse för dem som tvingas sitta hemma i fåtöljen.

Svedala

Patient sökte vård – dog kort efter i hjärtinfarkt

Skärm på EKG-kurvor med en operationsklädd person i förgrunden.
Enligt anmälande läkaren hade ett EKG troligen kunnat upptäcka vad som nu efteråt misstänks vara kärlkramp.
Fotograf: Tomas Oneborg / SvD / TT
Svedala
SVEDALA

En patient sökte för svåra smärtor i höger axel och högt upp i bröstkorgen vilka läkaren kopplade till ett fall. Några dagar senare avled mannen i en massiv hjärtinfarkt.

Nu har vårdenheten i Svedala dit mannen sökte gjort en anmälan om allvarlig vårdskada till Inspektionen för vård och omsorg.

Klarade inte köra

Det var i augusti förra året som en man med svåra smärtor i höger axel och övre delen av bröstkorgen sökte vård vid en sjukvårdsenhet i Svedala. Enligt den lex Maria-anmälan som nu gjort av verksamheten hade patienten så ont i sin arm den aktuella dagen att han var tvungen att be sin mamma köra honom till vårdenheten eftersom han inte kunde hålla i ratten på grund av smärtan.

Fall kopplad till smärta

Till läkaren som undersökte mannen ska patienten uppgett att han fyra dagar tidigare fallit bakåt. Läkaren som skrivit anmälan till IVO, Inspektionen för vård och omsorg, uppger att han inte minns att han ställde några riktade frågor om mannen hade ont någon annanstans i bröstet än i den övre delen i anslutning till axeln. Han skriver:

”Det framkom inget som tydde på annat än att smärtorna var ytligt betingade och hade samband med fallet”.

Läkaren uppger vidare att patienten var öm när han kände högt upp på bröstkorgen och högra axeln, vilket gjordes för att utesluta skelettskada och lungskada.

Inga bröstsmärtor

Samtidigt skriver läkaren: ”självklart var han koronarsjuk (otillräcklig genomblödning av hjärtats kransartärer vilket leder till kärlkramp, reds anmärkning) vid besöket hos mig eftersom han fick en massiv hjärtinfarkt och avled bara några dagar senare”

Läkarens uppfattning av de smärtor som patienten sökte för var att de helt och hållet uppfattades som ytligt betingade och inte rörde sig om bröstsmärtor. Det medförde att han inte ordinerade EKG, vilket rutinmässigt görs vid bröstsmärtor.

EKG avgörande

Efter genomläsning av patientens gamla journaler skriver läkaren att han inte kunnat hitta något som kan härledas till att patienten uppgivit bröstsmärtor tidigare, och han konstaterar avslutningsvis:

”Det tragiska i detta fallet är att om EKG tagits hade sannolikt hans coronarinsufficiens kunnat upptäckas och åtgärder hade kunnat sättas in”.

Svedala

Kvinna anmäler fem år av misshandel

Arrangerad bild man som slår kvinna
Fotograf: Anders Wiklund/TT
Svedala
SVEDALA I fem års tid uppger kvinnan att hon utsatts för kränkningar och misshandel. Nu har hon gjort en polisanmälan mot mannen.
Man som slår kvinna i arrangerad bild
Fotograf: Anders Wiklund/TT

En kvinna hemmahörande i en mindre ort i Svedala kommun har polisanmält en man för att under fem års tid utsatt henne för en lång rad av ofredanden samt misshandel.

Sparkar och slag

Mannen som uppges ha både sparkat och slagit kvinnan misstänks även för att ha hotat henne på olika sätt. Upprepade gånger ska han ha förolämpat henne verbalt liksom han läst kvinnans mejl och sms.

Började 2015

Enligt anmälan som gjorts först nu misstänks mannen ha utsatt kvinnan för grov kvinnofridskränkning från början av 2015 fram till den 24 februari i år.

Svedala

Patient sökte vård – dog kort efter i hjärtinfarkt

Skärm på EKG-kurvor med en operationsklädd person i förgrunden.
Enligt anmälande läkaren hade ett EKG troligen kunnat upptäcka vad som nu efteråt misstänks vara kärlkramp.
Fotograf: Tomas Oneborg / SvD / TT
Svedala
SVEDALA En patient sökte för svåra smärtor i axel och högt upp i bröstkorgen vilket kopplades till ett fall. Kort tid efter avled mannen i en massiv hjärtinfarkt.

Det var i augusti förra året som en man med svåra smärtor i höger axel och övre delen av bröstkorgen sökte vård vid en sjukvårdsenhet i Svedala. Enligt den lex Maria-anmälan som nu gjorts hade patienten så ont i sin arm att han var tvungen att be sin mamma att köra honom till vårdenheten eftersom han inte kunde hålla i ratten på grund av smärtan.

Fall kopplad till smärta

Till läkaren som undersökte mannen ska patienten ha uppgett att han fyra dagar tidigare fallit bakåt. Läkaren som skrivit anmälan till IVO, Inspektionen för vård och omsorg, uppger att han inte minns att han ställde några riktade frågor om mannen hade ont någon annanstans i bröstet än i den övre delen i anslutning till axeln. Läkaren skriver:

”Det framkom inget som tydde på annat än att smärtorna var ytligt betingade och hade samband med fallet”.

Läkaren uppger vidare att patienten var öm när han kände högt upp på bröstkorgen och högra axeln, vilket gjordes för att utesluta skelettskada och lungskada.

Inga bröstsmärtor

Samtidigt skriver läkaren: ”Självklart var han koronarsjuk (otillräcklig genomblödning av hjärtats kransartärer vilket leder till kärlkramp, reds anmärkning) vid besöket hos mig eftersom han fick en massiv hjärtinfarkt och avled bara några dagar senare”

Läkarens uppfattning vid besöket var dock av de smärtor som patienten sökte för helt och hållet uppfattades som ytliga och inte rörde sig om bröstsmärtor. Det gjorde att läkaren inte ordinerade EKG, vilket annars rutinmässigt görs vid bröstsmärtor.

EKG avgörande

Efter genomläsning av patientens gamla journaler skriver läkaren att han inte kunnat hitta något som kan härledas till att patienten uppgivit bröstsmärtor tidigare, och han konstaterar avslutningsvis:

”Det tragiska i detta fallet är att om EKG tagits hade sannolikt hans koronarinsufficiens kunnat upptäckas och åtgärder hade kunnat sättas in”.

Svedala

Kvinna anmäler fem år av misshandel

Arrangerad bild man som slår kvinna
Fotograf: Anders Wiklund/TT
Svedala
SVEDALA I fem års tid uppger kvinnan att hon utsatts för kränkningar och misshandel. Nu har hon gjort en polisanmälan mot mannen.
Man som slår kvinna i arrangerad bild
Fotograf: Anders Wiklund/TT

En kvinna hemmahörande i en mindre ort i Svedala kommun har polisanmält en man för att under fem års tid utsatt henne för en lång rad av ofredanden samt misshandel.

Sparkar och slag

Mannen som uppges ha både sparkat och slagit kvinnan misstänks även för att ha hotat henne på olika sätt. Upprepade gånger ska han ha förolämpat henne verbalt liksom han läst kvinnans mejl och sms.

Började 2015

Enligt anmälan som gjorts först nu misstänks mannen ha utsatt kvinnan för grov kvinnofridskränkning från början av 2015 fram till den 24 februari i år.

NÄSTA ARTIKEL