Stellan Skarsgård på Golden Globe-galan. Foto: TT

Ytterligare pris till Stellan Skarsgård

I helgen tilldelades svenska skådespelaren Stellan Skarsgård en Golden Globe för bästa manliga biroll i miniserie eller tv-film för sin insats i tv-serien Chernobyl. Nu har svensken även tilldelats Göteborgs filmfestivals nordiska hederspris Nordic Honorary Dragon Award, rapporterar SVT Nyheter.

Nordic Honory Dragon Award delas ut till en nordisk aktör inom filmbranschen vars verk förtjänar särskild uppmärksamhet.

Stellan Skarsgård slog igenom i huvudrollen i tv-serien Bombi Bitt och jag 1968. 1982 kammade han hem flera priser, däribland en Guldbagge och Silverbjörnen i Berlin, för sin rollprestation som Sven i Den enfaldige mördaren. Sedan dess har han synts i flertalet svenska filmer och även flera stora internationella filmer som Good Will Hunting, Mamma Mia och Avengers.

Stellan Skarsgård kommer att närvara vid prisutdelningen under Göteborgs filmfestival som startar den 24 januari.