Junioreliten på besök i Malmö

TENNIS Spelare från 27 länder deltar i den internationella juniorturneringen Ström & Gulliksson Malmö Open som arrangeras på Fair Play stadion i Malmö.

Tävlingen är sanktionerad av ITF (Internationella Tennisförbundet) och fyra klasser spelas: pojksingel 18, flicksingel 18, pojkdubbel 18 och flickdubbel 18.
– Vi ser verkligen fram emot ITF-turneringen och tackar Internationella- och Svenska Tennisförbundet för förtroendet, säger Janne Immonen, klubbchef i arrangerande Fair Play TK, i ett pressmeddelande.
– Det kommer att bjudas på mycket sevärd tennis på riktigt hög nivå inkluderande stora delar av den svenska junioreliten och vi hoppas naturligtvis att det går bra för några av våra egna spelare.
– För dem betyder det otroligt mycket att få känna på internationellt motstånd på hemmaplan. Det ger både inspiration och tändvätska för en internationell satsning.
Ström & Gulliksson Malmö Open spelas mellan den 4 och 11 januari. Det är femte året i rad som Fair Play arrangerar en internationell juniorturnering.
Förra året vann spanjoren Francisco Andreu Garcia pojkklassen och Klara Milicevic flickklassen.

Sportresultat

Sport i dag