Hedda Källström. Foto: Martin Trobäck/H65 Höör/arkiv

Eslövs IK lånar från H65 Höör

HANDBOLL Samarbetet mellan H65 Höör och Eslövs IK fortsätter.
Nu står det klart att Hedda Källström lånas ut från SHE-ledaren till topplaget i Allsvenskan.

Källström lånas inledningsvis ut under januari och februari och om det faller väl ut, samtidigt som H65:s skadeläge ser anständigt ut, potentiellt resten av säsongen.
Hon är spelklar redan till EIK:s seriematch den 6 januari.

20-åringen har varit en del av Höörklubbens seniortrupp i fyra säsonger.
– Hedda har tränat hårt och utvecklats för varje säsong, men inte synts så ofta i SHE, säger tränaren Ola Månsson till förenings hemsida.
– Hon har fortsatt utvecklingspotential, men ibland är det bättre att få matchtid på ”rätt” nivå och jag tror att detta är en lösning som gynnar samtliga parter.

Lars Eklöv, tränare i Eslövs IK och tidigare assisterande tränare i H65 Höör under fyra säsonger, känner väl till Källströms kvaliteter.
– Jag har tränat henne på nära håll och följt hennes utveckling. Det är inte lätt att ta en plats i Sveriges bästa lag H65, men hos oss kommer hon att få mer utrymme, konstaterar han.
– Hedda kan användas både på nio meter och som tvåa i försvaret. Det är en väldigt habil handbollsspelare som har bredden som sin styrka och jag är övertygad om att hon kommer att bidra positivt under den andra halvan av säsongen som återstår.

Dagens fråga

Brukar du låna böcker på bibliotek?

  • Nej (72%, 453 Röster)
  • Ja (28%, 179 Röster)

Antal röster: 632

Loading ... Loading ...