Annons

Annons

Annons

HELG

Mylla mat

I stora tält odlar Göran Claesson på Vegostan tomater och chili till Mylla. Mer närodlat kan det knappt bli.

Bild: Claes Hall

Annons

Att hitta närproducerad mat i vanliga mataffärer är inte lätt. Det tog Rickard Sandahl och Maria Rickardsson fasta på när de startade sitt e-företag Mylla Mat för drygt ett år sedan. Sedan dess har försäljningen av deras råvarukassar ökat med drygt trehundra procent.

Mylla Mats lokal vid Caroli kyrka i Malmö är full av tomma transportlådor. Det är fredag och dagen efter utlämning i Malmö och Lund. Lugnet efter stormen, säger Rickard Sandahl som tillsammans med Maria Rickardsson alltså startade företaget för drygt ett år sedan. Maria är något av en ikon inom e-handel och Rickard har ett förflutet som strategikonsult inom marknadsföring. För Marias del var det passionen för mat som satte igång det hela.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan