Annons

Annons

Annons

HELG

Mylla mat

Text: 

I stora tält odlar Göran Claesson på Vegostan tomater och chili till Mylla. Mer närodlat kan det knappt bli.

Bild: Claes Hall

Annons

Att hitta närproducerad mat i vanliga mataffärer är inte lätt. Det tog Rickard Sandahl och Maria Rickardsson fasta på när de startade sitt e-företag Mylla Mat för drygt ett år sedan. Sedan dess har försäljningen av deras råvarukassar ökat med drygt trehundra procent.

Mylla Mats lokal vid Caroli kyrka i Malmö är full av tomma transportlådor. Det är fredag och dagen efter utlämning i Malmö och Lund. Lugnet efter stormen, säger Rickard Sandahl som tillsammans med Maria Rickardsson alltså startade företaget för drygt ett år sedan. Maria är något av en ikon inom e-handel och Rickard har ett förflutet som strategikonsult inom marknadsföring. För Marias del var det passionen för mat som satte igång det hela.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan