Bild på mördade Flamur Beqiri. Källa: Metropolitan Police
Bild på mördade Karolin Hakim. Foto: Johan Nilsson / TT kod 50090
Drunkningsolycka i centrala Malmö. Foto: Elisabeth Sandberg

Londonsvensk hade kopplingar till gängkriminalitet i Malmö

Malmö Londonsvensken Flamur Beqiri som sköts till döds under julafton i London tros ha kopplingar till flera personer som har dött under olika omständigheter i Malmö. Det bekräftar både brittisk och svensk polis.

36-åringen som växte upp i Malmö flyttade till London för några år sedan. Där levde han tillsammans med sin fru och son och drev ett skivbolag.

På julafton den 24 december sköts Flamur Beqiri med flera skott på öppen gata av en okänd person när han var ute med sin familj. Han fördes till sjukhus och avled senare på kvällen.

Mordplatsen ligger i nära anslutning till Beqiris hem och polisen tror att många i området ska ha hört när skotten avlossades.

Läs mer: Man från Malmö sköts till döds i London

Den före detta Malmöbon har sedan tidigare en kriminell bakgrund men har inte dömts för något brott i Sverige på över tio år.

I den pågående utredningen framgår det däremot att Flamur Beqiri ska ha varit nära vän med sambon till mördade Karolin Hakim som sköts i augusti 2019 och kompanjon med den 33-åringen som drunknade under mystiska omständigheter i en av Malmös centrala kanaler sommaren 2018.

Läs mer: Drunknad man identifierad

Brittisk polis jobbar i nuläget med att ta reda på om det bakomliggande motivet till mordet på Flamur Beqiri var en hämndaktion. Svensk polis utesluter inte att han ska ha haft kopplingar till den rådande gängkriminaliteten i Malmö.

Det finns uppgifter om att 33-åringen som tidigare befann sig i samma umgängeskrets som Karolin Hakims sambo och Flamur Beqiri blev indragen i en konflikt som spårat ur och att Beqiri av den anledningen ska ha flyttat till London för att fly undan dödshot.

Drunkningen i Malmö kanal tros dock inte ha någon koppling till mordet på Karolin Hakim.

Familjemedlemmar till Flamur Beqiri befinner sig i en chock och har uttryckt sin sorg i ett meddelande. ” Vi tackar alla för er omtanke och alla kondoleanser. Det är förkrossande att bära på denna sorg den här tiden på året. Vi ber er vänligen att respektera vårt privatliv och låta oss få sörja i fred.”

Läs mer: Mördade Karolin Hakim förd till sista vilan

– Om det är så att man begär biträde från polisen i London, så kommer vi att titta på den begäran. Får vi en begäran så behandlar vi den enligt gällande regler, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson vid polisregion Syd.

För närvarande finns det ingen misstänkt för mordet och vittnen uppmanas till att ta kontakt med polisen. I samband med mordutredning har kontakter mellan brittisk och svensk polis upprättats.

Dagens fråga

Brukar du låna böcker på bibliotek?

Loading ... Loading ...