Nytänkande för Hässleholms unga

Nytänkande behövs inom alla samhällssektorer. Utvecklingen går med blixtens hastighet och det gäller för beslutsfattare att hänga med. Kultur- och fritidsnämnden i Hässleholms kommun försöker vara progressiv och hitta nya arbetssätt, i det här fallet kring ungdomsverksamhet.
Ibland har nöden ingen lag, men det är då nya tankar föds. Ungdomsverksamheten har blivit av med halva sin budget och då gäller det att tänka utanför ramarna. Mobilitet, flexibilitet, delaktighet och nytänkande verkar vara de nya ledorden. En app ska lanseras där ungdomarna själva kan vara delaktiga och bland annat söka pengar till projekt och de unga ska själva få vara med och utveckla appen genom att vara med i en referensgrupp.
Tråkigheten med den nedlagda bokbussen kan bytas till en positiv erfarenhet då bussen kanske kan bli en mobil fritidsgård med hög flexibilitet. Tanken är att bussen ska göras lockande med hjälp av ungdomar och att den ska finnas vid lämpliga platser som kommer att variera beroende på olika event eller verksamheter.
Det är glädjande att tjänstemän och politiker försöker hitta nya vägar ur något som kunde varit enbart negativt. Det behövs mer sådant och därför är Hässleholms fritidsförvaltning en förebild. Att dessutom skapa delaktighet med ungdomarna själva och med ideella föreningar är sannerligen lovvärt.

Dagens fråga

Brukar du låna böcker på bibliotek?

  • Nej (72%, 453 Röster)
  • Ja (28%, 179 Röster)

Antal röster: 632

Loading ... Loading ...