Foto: Per Wiklund/ Innebandyförbundet

Sverige tog sjunde VM-guldet

Innebandy Sveriges innebandydamer är världsmästare för sjunde gången i rad och nionde gången totalt.

Men det blev, precis som i semifinalen mot Finland, en riktig nagelbitare för Sverige mot hemmanationen Schweiz i VM-finalen.
Johanna Hultgren sköt segern till Sverige, 3-2, direkt i början av förlängningen.

Detta sedan Schweiz hade kvitterat till 2-2 åtta sekunder före slut inför den jublande hemmapubliken.
– Det känns helt obeskrivligt att få den här avslutningen. Helt fantastiskt, sade lagkaptenen Anna Wijk till Kanal 5 som nu spelade sin sista landskamp och firade med ännu ett VM-guld.
Det var Wijk som spelade fram Hultgren till guldmålet.

Annars var det hemmalget som började bäst. Redan efter en minuts spel kunde nämligen Margrit Scheidegger pricka in 1-0 efter att det svenska försvaret blivit stillastående.
Schweiz, fullpumpat av självförtroende efter bragdvändningen mot Tjeckien i semifinalen, tryckte på och var nära 2–0.

Men Sverige kvitterade genom Moa Gustafsson framspelad av av klubbkompisen i Mora, Anna Wijk.
I andra perioden slog Moa Gustafsson till igen med 2-1 på framspelning av Moa Tschöp.
– Jag fick en jättefin passning av Moa och satte dit den. Det var skönt. Det var en rolig match med bra fart och högt tryck på läktaren, sade Gustafsson till SVT Sport.

Sverige hade till synes ytterligare en boll inne. Men efter en lång videogranskning dömdes det bort, och Sverige fick nöja sig med en 2-1-ledning till sista perioden.
– Jag tänker att det är mål och att de inte kan ha sett bilderna, och det är tråkigt. Domarna pratade inte mycket med mig – de sa bara att det inte var mål, sade förbundskapten Åsa Karlsson till Kanal 5.

Malmö FBC:s Ellen Rasmussen skadade foten tidigt i turneringen och fick först i semifinalen mot Finland rejält med matchtid. Hon var även med i går.

Sportresultat

Sport i dag