Saban Pehilj. Foto: Roger Nilsson

Pehilj återvänder till IFK Malmö

FOTBOLL Saban Pehilj är tillbaka i division 2-klubben IFK Malmö.
Den 27-årige anfallaren, som spelade i gult mellan 2015 och 2017, ansluter från uppflyttade seriekonkurrenten IF Limhamn Bunkeflo.

Pehilj kom till ”di gule” inför höstsäsongen 2015 och gjorde då stor succé med 9 mål på 11 seriematcher.
Sedan sommaren 2018 har han representerat LB07 och varit en viktig målskytt, i fjor 5 mål på 10 matcher och i år 15 mål på 20 matcher.
Sistnämnda facit gav en tredjeplats i division 3 Södra Götalands skytteliga.
– När jag senast lämnade IFK Malmö var det för att varva ner i division 5 eftersom jag fick ett heltidsjobb och dessutom skulle lägga mer tid på familjen, säger Pehilj till föreningens hemsida.
– Men efter ett tag kändes fotbollssuget alltför stort. Valde att testa division 3-spel och tränade upp mig, bantade ner mig till matchvikt och i år var jag även med om att vinna serien. Och jag har gjort en fantastisk säsong.
– Nu när tränarstaben i IFK håller hög klass och min motivation är på topp finns det bara ett lag jag vill spela i, IFK Malmö.
Tränaren Per Harrysson är lyrisk över sitt senaste nytillskott.
– En spelare som har samtliga verktyg för att göra succé 2020. Det är en stor och stark targetforward som besitter spetskvalitet felvänd. Duktig målskytt och stark i boxen, konstaterar Harrysson.
– Saban är en vinnarskalle som inte accepterar annat än att man gör sitt bästa och kommer därför att bli en bra pådrivare i laget.

Sportresultat

Sport i dag