Stark vändning av IFK Ystad

handboll Fem bollars underläge med drygt 15 minuter kvar av ligamötet.
Då svarade IFK Ystad för en magnifik avslutning och vände 19-24 till 27-24 (14-17) borta mot Önnereds HK.

– Oerhört skönt. Vi hade en grym moral, konstaterade målvaktsjätten Sebastian Glemhorn, som räddade 52 procent, i C Mores direktsändning från ÖHK-hallen.
– Kändes som att tåget skulle gå ett tag, men vi höll ihop det bakåt, fick till lägena som vi ville och många goa räddningar. Då flöt det på.

IFK Ystad tvingades mestadels kämpa ur underläge efter en svag prestation före pausvilan och ett tidigt rött kort på Christoffer Nilsson.
I målet började återigen Måns Landgren, men avlöstes tidigt av Sebastian Glemhorn som svarade för en minst sagt strålande avslutning.
24-åringen släppte in sju bollar på hela andra halvlek, det sista betydde 19-24 med klockan på 44.21.
Därefter stod gästerna för åtta raka fullträffar fram till slutresultatet 27-24.
– Sitter det bakåt får man en bra känsla framåt, myste Glemhorn i C More.

Hur upplevde du din kväll?
– Jätteskönt att komma in. Måns Landgren har varit grymt bra under hela säsongen, men jag har fått chansen lite då och då. Kändes skönt att komma in lite tidigare, verkligen känna på det och när känslan väl finns där tänker man inte.
– Det är den berömda zonen som är underbar att vara i.
”Di röe” har haft en tung period och kom till spel med två raka nederlag samt fyra förluster på de fem senaste matcherna.
– Klart att det varit jobbigt och det är ingen som kan åka hit och bara ställa ut skorna. Önnered är bra hemma, sa Sebastian Glemhorn.

Sportresultat

Sport i dag