Anmäler bedragare

höör

Kvinnan från Höör fick ett sms om att hon skulle handlat en vara som hon inte kände igen. I meddelandet stod det att köpet var beviljat och att varan skulle levereras efter tre dagar. Ett köp som kvinnan inte gjort. Hon tog kontakt med företaget som låg bakom meddelandet och fick tag på en man som förklarade att kvinnan måste blivit utsatt för ett internetbedrägeri. Han skulle kontakta polisen och sedan återkomma till kvinnan vilket han aldrig gjorde. Några dagar senare fick kvinnan två fakturor hemskickade. Den ena fakturan gällde en spärrtjänst på 499 kronor i månaden som kvinnan påstods ha beställt och den andra en faktura på 249 kronor per månad för ett id-skydd som hon heller inte hade beställt. Kvinnan tog kontakt med företaget bakom fakturan där en man förklarade att kvinnan var tvungen att ingå i avtal för att kunna skydda sig mot bedrägerier. Kvinnan har bestridit fakturorna och har heller inte betalt desamma. Det misstänkta brottet är rubricerat som försök till bedrägeri.

Dagens fråga

Är du rädd att drabbas av coronaviruset?

Loading ... Loading ...