Bildtext
Bildtext

Malmö FF vidare i Europa

FOTBOLL Malmö FF är vidare i Europa League – som gruppsegrare. Arnór Traustason avgjorde Öresundsderbyt mot FC Köpenhamn som slutade 0-1 samtidigt som Kiev och Lugano spelade oavgjort.

Det var en lycklig Arnór Traustason som mötte media direkt efter matchen:
– Min nick var på väg ut så det var nog ett självmål. Men vi gjorde en fantastiskt bra grupp i Europa och förtjänade att vinna den och gå vidare, sa han till Kanal 9.
FC Köpenhamn började matchen starkt i ett högt tempo och det tog MFF en kvart att komma in ordentligt i matchen. men det resterande tiden av halvleken var gästerna något bättre, med mer boll och vassare anfallsspel, dock utan att skapa de riktigt heta målchanserna.
Malmö FF radade upp sex-sju hörnor med olika varianter, men avsluten gick oftast högt över eller till nya hörnor.

FCK hade sin bästa chans på en av hemmalagets blott två hörnor, men nicken gick långt utanför. Ytterligare en chans hade Köpenhamn på ett distansskott efter 30 minuter, då Johan Dahlin i MFF-målet fick visa lite av sitt register med en bra reflexräddning. Halvleken slutade 0-0.
I den andra halvleken fortsatte MFF att dominera allt mer spelmässigt i en match där de gula korten haglade. Mycket fysiskt spel och närkamper, typisk derbykaraktär.
Sista kvarten började hemmalaget gå på knäna samtidigt som MFF ökade trycket. I 76:e minuten var Markus Rosenberg ytterst nära första målet med en skarv precis framför mål.
Minuten senare kom målet. Anders Christiansen slog en snygg yttersida till Eric Larsson, som skickade ett inlägg mot straffområdet. Där mötte Arnór Traustason med en nick som vallades i mål via en FCH-försvarare.
FC Köpenhamn hade en kvitteringsboll i mål i 84.e minuten, men målet underkändes för offside.

Mycket mer av värde hände inte sedan och MFF kunde spela av resten av matchtiden. Tre tunga poäng som räckte till en smått osannolik gruppseger i Europa League.
– Nu blir det semester och sedan kommer vi ännu starkare tillbaka, sa Arnór Traustason.

MFF:s startelva: Johan Dahlin – Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari (ut 59) – Eric Larsson, Bonke Innocent, Erdal Rakip (ut 67), Anders Christiansen (ut 79), Sören Rieks – Arnor Traustason, Markus Rosenberg. Ersättare: Dusan Melicharek (mv), Jonas Knudsen (59), Oscar Lewicki (79), Felix Beijmo, Romain Gall, Marcus Antonsson, Guillermo Molins (67).

Sportresultat

Sport i dag