Arkivbild

Han blir huvudtränare för MFF:s damlag

Fotboll Fredrik Jahnfors blir tränare för Malmö FF:s nybildade damlag. Kontraktet gäller till 2021.

Fredrik Jahnfors har en bakgrund som tränare för Borgeby FK och Dösjöbro IF:s damer. Dösjöbro har han varit med om att ta upp från dåvarande division 5 till division 1.

I ett pressmeddelande går MFF på onsdagen ut med att Jahnfors redan påbörjat planeringsarbetet men att han formellt tillträder vid årsskiftet.

– Det känns fantastiskt bra och spännande. Jag har varit MFF:are sedan jag föddes och har besökt Stadion regelbundet som supporter till herrlaget. Jag ser fram emot att vara med och bygga upp en professionell organisation för damer och flickor, säger han i pressmeddelandet.

– Som tränare vill jag se stort bollinnehav kombinerat med effektivitet. Det betyder en positiv och attraktiv fotboll, precis som MFF:s herrlag och ungdomslag står för. Nu handlar det om att i första hand lära känna organisationen.

Sportchef Daniel Andersson beskriver Jahnfors som en erfaren tränare som närmast kommer från sin framgångsrika period i Dösjöbro.
–  Där har han varit med om att bygga upp ett starkt lag som har avancerat genom divisionerna. Han arbetar målmedvetet och som person har han varit uppskattad av ledare och spelare, säger Andersson.

– Hans tankar om fotboll stämmer väl överens med hur vi vill spela, med kontroll över skeendet och snabbt passningsspel. Nu gäller det att tillsammans spika truppen och sedan fortsätta förbereda inför nästa år.

Läs mer:

Sportresultat

Sport i dag