Foto Fredrik Sandberg / TT

Barnens lek störde – nu kastas familjen ut

Malmö När grannarnas barn lekte lät det ibland som en jordbävning tyckte kvinnan och klagade hos hyresvärden.
Nu får Victoria Park klartecken att vräka sjubarnsfamiljen.

Klagomålen har kommit in till hyresvärden under något års tid, berättar tidningen Hem & Hyra. Under den tiden har det lämnats in 16 störningsrapporter på familjen vars barn alla är under 15 år. Huvudsakligen har störningarna inträffat under dagtid.

När ärendet var uppe i hyresnämnden beskrev familjen det som att de levde ett helt normalt liv där barnen lade sig tidigt på kvällarna och var i antingen skolan eller förskolan på dagarna. Hyresnämnden valde dock att gå på den klagande hyresgästens linje.

“Enligt hyresnämnden är det uppenbart att en familj med sju barn tveklöst, liksom andra barnfamiljer, orsakar väldigt mycket ljud i form av såväl ordväxlingar och skrik som ljud från den verksamhet som förekommer hos en barnfamilj, eftersom något annat vore omöjligt”, skriver nämnden enligt Hem & Hyra.

”Det är inledningsvis hyresnämndens uppfattning att hyresgästerna i prövningslägenheten inte tycks inse det uppenbara i att en familj om nio personer med nödvändighet måste orsaka mycket ljud och oljud.”

Från Hyresgästföreningens sida är man kritiska till beslutet och tänker överklaga. Bland annat poängterar man att det bara är en enda person som klagat på familjen samtidigt som man ser brister i bevisningen.

Dagens fråga

Öppnar du ytterdörren för okända?

  • Nej (78%, 613 Röster)
  • Ja (22%, 171 Röster)

Antal röster: 784

Loading ... Loading ...