Notan för spårvägen blev dyrare

lund Kommunen åker på en smäll på ett mångmiljonbelopp. Anledningen är att Kraftringens flytt av ledningar för spårvägsbygget har blivit mer än dubbelt så dyrt än beräknat – 68 miljoner istället för budgeterade 30 miljoner.
Enligt en utredning ska Lunds kommun stå för merparten av den ökade kostnaden.

”Lärdomen för Lunds kommun handlar om att även i avtalen med kommunala bolag säkerställa att de är precisa in i minsta detalj.” skriver kommunen i ett pressmeddelande.
Enligt den externa juridiska utredning som Kraftringen och Lunds kommun har låtit göra, ska kommunen stå för 62 miljoner av Kraftringens kostnader på 68 miljoner för ledningsflytten.
Jan Annerstedt (FNL), ordförande i tekniska nämnden och en känd motståndare till spårvägen, menar att det inte är acceptabelt att spårvägen blivit 30 procent dyrare för kommunen, och att den nu aktuella frågan bara är en av en rad felaktiga prognoser.

– Kraftringen har i princip jobbat på löpande räkning eftersom det har saknats ett övergripande avtal. Kommunen har betalt räkningarna. Kraftringen gjorde sedan en felkalkyl på över 100 procent, men utan avtal står vi svaga juridiskt sett, säger Jan Annerstedt.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Öppnar du ytterdörren för okända?

  • Nej (78%, 613 Röster)
  • Ja (22%, 171 Röster)

Antal röster: 784

Loading ... Loading ...