Ystads IF floppade mot OV

HANDBOLL OV Helsingborg svarade för en av säsongens största skrällar när man besegrade Ystads IF med 29-28 i måndagens ligaderby på hemmagolv.

– Vi fick inte till det i försvarsspelet, lyckades inte få tag i deras sju-sex-spel i andra halvlek, konstaterade en närmast chockad Jonathan Svensson i C More.
Ystads IF började annars matchen klart bäst. Anfört av en skållhet Kim Andersson som gjorde sju mål i den första halvleken tog man tidigt kommandot i matchen och ledde som mest med hela sex mål vid 7-13 efter 20 minuters spel.
Men hemmalaget skärpte till sig och putsade siffrorna något till 12-16 i halvtid.
– Vi skulle haft ledningen med några bollar till, men missade några bra lägen. Sedan får vi styra upp det lite bättre i försvaret i andra halvlek, vi lägger inte ner tillräckligt med energi där, tyckte Kim Andersson i pausen.

Men någon skärpning i försvarsspelet blev det alltså inte. OV Helsingborg närmade sig stadigt i målprotokollet och kvitterade till 26-26 med åtta minuter kvar av matchen.
Slutspurten blev en riktig rysare innan Linus Nilsson kunde göra segermålet för bottenlaget i slutminuten.
– Vi har gjort många bra matcher mot topplag nu utan att få poäng. Det känns som om det var på tiden att vi fick det i dag. Det här stärker verkligen moralen i laget, sa matchhjälten Linus Nilsson (sju mål i den andra halvleken).

YIF borde ha blivit varnat av att HK Malmö hade problem i Helsingborg nyligen, men gick alltså ändå i fällan.
– Vi gjorde ju våra mål framåt, men gjorde det för dåligt i försvaret. Det här är en match vi bara ska vinna, suckade Jonathan Svensson.

Sportresultat

Sport i dag