I ett av templens rum, en stor lokal med högt i tak och otrolig akustik slår Annica Svensson i en tibetansk skål, en så kallad Singin, som används vid meditation.
I templet kan gästerna meditera med utsikt över den kinesiska trädgården eller vila ut efter en behandling.
– Jag får ofta frågan om man måste vara religiös för att förstå, och mitt svar är alltid detsamma: Det räcker att vara människa med ett stort, öppet sinne och en vilja att ta ansvar för sig själv och alla andra. Jag är själv buddist och delar dessa tankar, erfarenheter och den buddistiska filosofin med andra. År 2002 blev jag invigd munk av Grandmaster Su Xi i Shaolin Tempel i Kina och erhöll namnet Shi De Rui.
Yangtorp stod klart i slutet av 90-talet men återöppnades 2015. Marcus Bongart och Annica Svensson var med och skapade det hela.
Numera är templet öppet för allmänheten. Så här års bara på helgerna. Är man gäst finns här 32 rum och två sviter att välja mellan.
Inne i hälsocentret utförs de olika behandlingarna akupunktur, moxabehandling, koppingterapi, Wooping, örtbad samt fotörtbad och olika former av massage – vissa av dessa behandlingar utförs efter genomgången diagnos.
Marcus Bongart berättar att i Kina praktiseras den traditionella kinesiska medicinen parallellt med den västerländska. På 1980-talet öppnade han sin första klinik för akupunktur i Vellinge.
Som besökare kan man få möjlighet att prova qigong. Här visar Maste Marcus några besökare de olika rörelserna.
Runt om i parken finns Buddhafigurer utplacerade.
Yangtorp har öppnat upp sina portar. I början hade man flera kända finansiärer och besökare så en mur sattes upp för att slippa nyfikna blickar utifrån.- Det fick nog egentligen bara negativa effekter. ”Vad har de för sig där bakom murarna egentligen? Är det en sekt?”, förklarar Marcus Bongart.
Ett vackert badkar i ett av behandlingsrummen.
Var man än tittar så finns det en mängd orientaliska utsmyckningar.
Rum för akupunktur.

Nu har Yangtorp öppnat portarna

Helgreportage Det kinesiska templet Yangtorp har öppnat för allmänheten. Hit kommer enskilda och bussresor för att få en inblick i den fantastiska men udda byggnaden.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på Skånskan.se
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din mejlkorg

Dagens fråga

Det finns tyvärr inga omröstningar för tillfället.