Mikaela Mässing blev hårt uppvaktad av det ryska försvaret. FOTO: TT

Sverige föll tungt mot Ryssland

Handboll Sverige var aldrig nära att rubba Ryssland i gruppfinalen i VM. Blågult föll med 22-30 och nu väntar Spanien i huvudrundans första omgång.
– Jag är besviken på prestationen. Jag tycker inte vi kommer upp i den nivån som vi hade förväntat oss. Det känns tråkigt att vi inte gav det chansen, sa förbundskapten Henrik Signell till TV6.

Efter en jämn inledning tog regerande OS-mästaren Ryssland över. Sverige fick inte igång anfallsspelet och stod för enkla misstag. Ryssland hade ledningen med 16-12 i halvlek.
I andra halvlek minskade Sverige gapet till två mål, men slarvade i anfallsspelet och Ryssland kunde göra ett nytt ryck fram till 24-19.
– Jag tycker ändå vi spelar ett hyfsat bra anfallsspel. Men sista passen är inte alls bra idag. De fick göra extremt många kontringsmål på oss istället. Vi brände några enkla lägen när vi hade chans att komma ikapp. Vi hade möjligheten men lyckades inte ta den helt enkelt, sa Linn Blohm till TV6.
Blohm och Isabelle Gulldén var de stora hoten framåt, men Sverige kom inte ikapp. I stället drog Ryssland ifrån och vann med åtta bollar.
– Vi agerade väldigt stressigt och tog felaktiga beslut. De är skickliga i sitt omställningsspel och har utvecklat det ordentligt. Vi var inte alls tydliga med varandra anfallsmässigt. Det var framåt vi föll på. Vi blev osäkra och gick inte riktigt fullt. Vi gjorde det ganska enkelt för dem i försvarsspelet, sa Blohm.
I och med segern tar Ryssland med sig fyra poäng till nästa runda, Sverige två poäng. Nu väntar matcher mot Rumänien, Spanien och Montenegro. Första matchen spelas i morgon mot Spanien.
– Vi kommer att behöva ta full pott för att gå till semifinal, alltså tre segrar på tre matcher – det är verkligen en nyckelmatch direkt, sa Bella Gulldén till Sportbladet.

Sportresultat

Sport i dag