OV nära att skrälla mot HK Malmö

HANDBOLL OV Helsingborg var nära att välta topplaget HK Malmö – men med fem minuter kvar lyckades Malmölaget ta sig samman och bärga båda poängen. Matchen slutade 25-28.

Det satt långt inne för HK Malmö i fredagens ligamöte i Helsingborg. Hemmalaget visade vilket lag som hade den hetaste viljan redan från början och drog ifrån till 5-1.
Även om gästerna kom tillbaka och kopplade ett litet minigrepp i halvtid, 14-15, vägrade det grönklädda bottenlaget att ge sig och hängde med in i det sista, hade till och med ledningen, 22-21, med tio minuter kvar.
– De hade långa anfall, slarvade inte särskilt mycket och lyckades på något sätt spela bort oss i slutet av anfallen, förklarade HK Malmös Fredrik Lindhal i C More efter matchen.
– Kanske saknades det lite mentalt hos oss i dag. Det är inte så lätt alltid att bara gå in och vinna när det är vad alla förväntar sig. Ibland måste man kämpa också.
Med fem minuter kvar av matchen stod det fortfarande och vägde. HK Malmö hade just missat två raka anfall och OV Helsingborg kunde kvittera till 24-24.
Men på sluttampen fick hemmaspelarna lite bråttom, slarvade och HK Malmö kunde avgöra.
– Jag är mest lättad faktiskt. Det var tufft i dag och vi fick verkligen slita. Lyckligtvis gjorde vi ett par bra anfall när det verkligen behövdes och så hade vi marginalerna med oss med ett par returer, sa Fredrik Lindahl.
Skyttebäst i HK Malmö var Hampus Olsson med sex mål.

Sportresultat

Sport i dag