Foto: Karsten Petersen
Akuten var delvis avspärrad under kvällen. Foto: Karsten Petersen
Foto: Johan Nilsson/TT

Man i 20-årsåldern död efter skjutning på Segevång

Malmö Polisen larmades till Segevång vid 16.59 på torsdagseftermiddagen där en ung man påträffades skjuten till döds. Ingen misstänkt gärningsperson har gripits.

Ett stort antal polispatruller inklusive helikopter arbetade under torsdagskvällen i närheten av Beijers park, vid Östra sjukhusets gamla lokaler, efter misstanke om grovt brott. Polisen larmades dit efter att en uppringare uppgett ha hört skottlossning. Även ambulans larmades till platsen. Polisen var inledningsvis förtegen om vad som skett.
– När det är misstänkt grova brott så finns det en viss procedur kring det, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Klockan 19 meddelade polisen via sin hemsida att en polispatrull anträffat en man i 20-årsåldern avliden utomhus på gamla Östra sjukhusets områden. Han ska ha blivit skjuten och anhöriga har underrättats. Polisen har inlett en förundersökning om mord.
Flera polispatruller och tekniker fortsatte arbeta i området under kvällen. Platsen spärrades av och man genomförde även dörrknackning.
– Vi är intresserade av tips och vittnen som sett eller hört något. Ärendet kom in kl 17 när det är folk i rörelse så det är möjligt att någon sett något, säger Evelina Olsson.
Polisen uppmanar den som sett eller hört något att höra av sig till dem på 114 14.
En annan person ska även ha skadats i samband med händelsen, men enligt polisen är han inte skottskadad utan har lindriga skador.
– Jag vet inte om han ens behöver sjukvård, säger Evelina Olsson.
Det är ännu oklart på vilket sätt han var involverad i händelsen.
Polisen befann sig även med flera resurser utanför akuten under kvällen.
– Vi är på plats vid akuten eftersom det har samlats personer där och det är inte förvånande, man är upprörd. Men ingen incident har inträffat utan vi är där för att se till att det är lugnt.
Är den avlidne personen känd hos polisen sedan tidigare?
– Det är ingenting jag kan gå in på, det är en fråga för utredarna.
Det finns i nuläget ingen misstänkt gripen för händelsen.

Dagens fråga

Öppnar du ytterdörren för okända?

  • Nej (78%, 613 Röster)
  • Ja (22%, 171 Röster)

Antal röster: 784

Loading ... Loading ...