Oscar Alsenfelt tvingades släppa fyra puckar förbi sig. Foto: Andreas Hillergren/TT

Pucken studsar inte inte Redhawks väg

Malmö Redhawks har det minst sagt tungt just nu. Knappa 3–4 hemma mot Färjestads BK på torsdagen var den fjärde raka förlusten i SHL.

Två mål av Max Görtz i den sista perioden skakade visserligen liv i matchen. Plötsligt hade hemmalaget fått vittring efter att ha hamnat i ett tungt 1–4-underläge.
Först så satte Frostaprodukten Görtz dit ett reduceringsmål efter bara 49 sekunder av slutperioden i power play. Med tio minuter kvar att spela petade han sedan in ytterligare en puck i Färjestads kasse.
Men närmare än så kom man inte inför en hemmapublik på 5 704 åskådare.
– Vi släpper in för mycket mål bakåt, och det går inte, säger Malmöcoachen Peter Andersson besviket.

Backsidan hos rödhökarna är just nu skadedrabbad. Även om skottstatistiken var till synes jämn (38–36), så kom ändå värmlänningarna till vassare lägen.
– Vi är för tunna i defensiven, och vi släpper fram dem för enkelt i egen zon, tyckte Linus Cronholm, som är en av de just nu inkallade backvikarierna.

Malmö Redhawks fick dessutom en riktig mardrömsstart hemma i arenan. I en snabb spelomvändning styrde Färjestads Per Åslund elegant in ledningspucken bakom Oscar Alsenfelt.
Då hade matchklockan bara tickat i 42 sekunder.
Sedan hjälpte det inte att hemmalaget fick chansen i spel både fem mot tre och fem mot fyra i den första perioden. 1–0 till Färjestad stod sig.
– Vi fick en tuff start, men växte in i matchen, tyckte Redhawks assisterande coach Martin Filander efter 20 minuters spel.

Men mellanakten inleddes sedan lika illa av Redhawks. Victor Ejdsell tilläts stå helt ren framför kassen och han kunde retfullt enkelt göra 2–0 för gästerna. Det målet kom redan efter 43 sekunder.
Redhawks gav ändå inte slaget förlorat, och reduceringen kom till slut. Backen Adam Ollas Mattsson vipsade in pucken mot mål, och en skymd Markus Svensson släppte den förbi sig.
Glädjen blev dock kortvarig. Färjestad utnyttjade resulut ett power play två minuter senare för att ta sig upp i ledningen med 3–1. Målskytt var än en gång Victor Ejdsell.

Österrikaren Konstantin Komarek matchades försiktigt efter att ha varit borta från spel i hela 53 dagar.
Han fick med sig två assistpoäng i samband med Max Görtz båda mål.
– Det kändes ovant, men det var ändå skönt att äntligen vara tillbaka, säger Komarek, som med sina 39 poäng förra säsongen var bäst av alla i Redhawks.

Sportresultat

Sport i dag