Färg som inte är vattenlöslig har hällts och sprutats på en lång rad fastigheter i Falsterbo sedan i slutet av november. Arkivbild

Misstänkt färgmarodör gripen i Falsterbo

FALSTERBO Efter en dryg månad av nedkladdade staket, uppfarter, murar och busskurer greps på onsdagen en 37-årig man från Falsterbo misstänkt för skadegörelse med målarfärg mot en lång rad fastigheter i Falsterbo.

En 37-årig man bosatt i Falsterbo greps på vad polisen beskriver som bar gärning när han i onsdags misstänks för att ännu en gång varit i färd med att spruta och kladda färg på fastigheter i Falsterbo.
Mannen greps inledningsvis av kommunens trygghetsvärdar på Blåmesvägen där ett naturstaket skadats av färg liksom en närliggande busshållplats på Falsterbovägen. Även den ska ha kladdats ner med färg i anslutning till skadegörelsen på Blåmesvägen.

Också på Clemensagervägen ska en fastighetsägare ha polisanmält att han under samma dag upptäckt att hans plåtbrevlåda täckts med vit färg.

Som Skånskan berättat tidigare har än lång rad fastighetsägare i samma område i Falsterbo sedan i slutet av oktober utsatts för skadegörelse. Även på Papegojvägen, Strandbadsvägen, Öresundsvägen och Slåttervägen har staket, häckar, uppfarter, murar och brevlådor kladdats ner av så väl röd, rosa, brun och nu vit färg som uppges inte vara vattenlöslig.

Skadegörelsen har polisanmälts i omgångar under november och på onsdagens mellan klockan 16 och 17 var det dags igen. Men den här gången sågs den misstänkte mannen av vittnen. Polis larmades till Blåmesvägen.
I nuläget är det dock oklart om den misstänkte 37-åringen medgivit brott och då gett någon förklaring till sitt agerande.
Mannen är misstänkt för skadegörelse.

Dagens fråga

Brukar du jobba på helgerna?

Loading ... Loading ...