Hampus Olsson trivs i HK Malmö. Foto: Artur G Bliding

Målkungen kvar i HK Malmö

HANDBOLL Hampus Olsson har växt fram till en av HK Malmös nyckelspelare den här säsongen. Nu förlänger klubben kontraktet med ett tvåårigt avtal fram till 2022.

Efter att ha fått begränsat med speltid under sin första säsong i HK Malmö dit han kom från Karlskrona, så har allt lossnat med besked för den 25-årige Trelleborgssonen.
Hampus Olsson ligger just nu på fjärde plats i Handbollsligans skytteliga med sina 83 gjorda mål. Magnus Persson är den näst bäste målskytten hittills i HK Malmö med 49 gjorda mål.
– Det känns verkligen kul och inspirerande att få fortsätta den resa vi påbörjat som lag och självklart hoppas jag att vi kan vara med och slåss om SM guldet senare i vår och även kommande år, säger Hampus i ett pressutskick.
– Jag känner att jag har utvecklats på ett positivt sätt i HK Malmö under Stian Tönnesens ledning och europacupspelet har också gett mersmak och förhoppningsvis når vi gruppspelet nästa år så att vi får fler internationella matcher.

I EHF-cupen mot storlaget i Bundesliga, Füchse Berlin, visade Hampus olsson upp ett internationellt snitt. Hemma satte han nio mål och på bortaplan hisnande tolv mot det tyska laget.
Hemma i ligan har han också blivit tolvmålsskytt, när HK Malmö städade av IFK Ystad i ett Skånederby tidigare i höstas.
Stian Tönnesen kan inte nog understryka Hampus Olssons betydelse:
– Hampus är ett föredöme på och utanför plan och hans utvecklingskurva går åt helt rätt håll. Hampus är en mycket viktig pusselbit i vårt lagbygge säger HMK-tränaren.

Ordföranden Jörgen Rasmussen är lika nöjd med förlängningen:
– För oss i HK Malmö är det en stor glädje att kunna behålla Hampus i klubben i ytterligare två säsonger. Det är ett kvitto på att han trivs och det ger oss ökade möjligheter att fortsatt vara ett topplag i Handbollsligan med siktet inställt på att ta SM-guld, säger Jörgen Rasmusson ordförande i HK Malmö.
På fredagskvällen möter Hampus Olsson och HK Malmö bottenlaget OV Helsingborg på bortaplan, och räkna med en del mål från den stekhete högersexan Olssons sida.

Sportresultat

Sport i dag