Foto: Henrik Lindahl
Foto: Henrik Lindahl

Lastbil med skrot har vält på vägen

ESLÖV En lastbil lastad med skrot har vält på väg 17. Vägen var avstängd under en större del av dagen men kunde åter öppnas för trafik strax innan halv tre på eftermiddagen.

Larmet om olyckan kom klockan 9.44 på torsdagsmorgonen. En lastbil lastad med tre containrar med järnskrot som färdats på väg 17 i riktning mot Landskrona hade glidit av vägen och kört ned i diket och vält.

Skånskans reporter på plats berättar att järnskrot fallit ut på åkern vid vägen. Enligt larmet ska en dieseltank ha hamnat i diket men det är okänt om det läckt ut något. Räddningstjänsten är på plats och under om så har skett, bland annat genom att gräva i marken. Man uppger dock för Skånska Dagbladet vid tiotiden på förmiddagen att så inte verkar ha skett.

Vägen var en halvtimma efter olyckan helt avstängd för trafik mellan rondellen vid Smålandsvägen och infarten till Trollenäsvägen. Enligt Trafikverket öppnades vägen åter strax innan halv tre på torsdagseftermiddagen. Det kan dock fortsatt vara långa köer förbi olycksplatsen.

Dagens fråga

Hann du njuta av onsdagssolen?

Loading ... Loading ...